enbg

Ралица Славчева, 7 май 2013 г.

7.5.2013 | коментара

18-годишната Ралица Славчева от Радомир бе първият избирател, който гостува в шоуто, за да заяви за коя партия ще гласува на предстоящите извънредни парламентарни избори на 12 май 2013 г. Инициатива на „Шоуто на Слави“ покани обикновени избиратели да изразят своята позиция.

Ралица тази година е абитуриент, завършва техникума в Радомир със специалност Икономика. Успехът й и отличен. Тази неделя младото момиче ще участва в избори за първи път и заяви, че ще подкрепи с гласа си ДПС. Етническа българка е и няма етнически турци в рода си.

„Не трябва да гласуваме за определени партии, а по-скоро за определени личности – вече прекалено много хората са се наслушали на обещанията на партиите, които те не ги изпълняват“. – каза Ралица. Тя заяви, че ще гласува за г-жа Боряна Методиева, кандидат от листата на ДПС в Перник, която е общински съветник в Радомир. Ралица обясни, че я познава от три години и смята, че е показала „как трябва да се държи един достоен човек“. Г-жа Методиева е адвокат и защитава хората, обясни подкрепата си към нея Ралица, визирайки конкретен случай. По думите й кметът и зам.-областният управител, които са от ГЕРБ, взели решение да слеят тяхното училище с друга гимназия, като в резултат имало протести на учениците. Адвокат Боряна Методиева е един от малкото хора, която остава зад тях и отстоява техните права, води делата против сливането, събирала е подписки, ходила на протести с тях, разказа още Ралица и бе категорична, че е впечатлена от нейната борбеност и помощ за младите хора, които „никой не ги чува“.

Съвременните политици обещават толкова много неща и нито едно от тях не изпълняват, каза Ралица и допълни: „Не обръщат внимание на народа, крадат, а хората гладуват. Хората нямат пари за нищо.“

Ралица беше категорична в избора си на партия, за която да гласува. Тя призна, че не е запозната с платформите на ДПС, не познава лично лидерите Ахмед Доган и Лютви Местан. Ако след телевизионната й изява, някой й предложи да се включи в структурите на ДПС, Ралица каза, че би приела, защото това би й дало добър старт в живота. Тя изрази мнение, че ДПС не може да се нарече турска партия и подкрепи думите си с факта, че в Перник всички кандидат депутати от партията са българи. Призна, че не следи платформите на партиите и не е запозната и с тези на ДПС, а за нея в момента е важен човекът, на когото симпатизира – Боряна Методиева.

Ралица се обърна с призив към младите хора да не продават гласа си. А на всички политици зададе въпроса как биха живели, ако се поставят на мястото на една стара жена със 120 лева? Как биха се чувствали тогава и какво би било бъдещето на техните деца?

Цялото предаване от 7 май 2013 г.