enbg

Бягство към победата

26.6.2009 | коментара

 

Марина и Христо

Братовчедите Марина и Христо са победителите в проекта на „Шоуто на Слави“ – „Бягство към победата“. След двумесечна надпревара с другите двойки – финалисти, те финишираха първи на големия финал в Солун, като оставиха зад себе си двойките – Иван и Ирина, както и Дияна и Златка.

„Бягство към победата“ беше изпитание за бързината, издръжливостта, съобразителността, ориентацията, способността за работа в екип и общата култура на участниците. Дълги преходи без почивка, лоши метеорологични условия и тежестта на собствения багаж бяха само част от трудностите, с които трябваше да се справят финалистите.

23 хиляди кандидати бяха регистрирани този път, пожелали да участват в телевизионното предизвикателство „Бягство към победата“, и това бе своеобразен рекорд в историята на всички музикални, танцувални или екстремни предавания, реализирани от „Седем–Осми“ досега.

11 573 двойки се записаха за участие, а 200 бяха допуснати на първоначалния кастинг. От тях само 12 двойки се класираха и взеха участие в незабравимото приключение „Бягство към победата“!

„Бягство към победата“ е най-сериозното начинание по отношение на организация, реализация, логистика, транспорт, заснемане и постпродукция, правено в България със сериозната подкрепата на бТВ. Над 10 хиляди километра и повече от 50 места обиколи екипът ни, преди да се спре на крайните маршрути в състезанието. За осъществяване на процеса на логистика бяха осигурени един автобус и 20 други превозни средства – джипове, коли и микробуси.

Повече от 800 часа видеоматериал произведе заснемането на „Бягство към победата“ от началото до финала. Състезанието се превърна в изпитание и за 15 оператори, както и за екипа от сценаристи, които бяха неотлъчно до участниците, за да заснемат всяко тяхно движение.

Участниците изминаха над 5 хиляди километра на териториите на България, Румъния и Гърция. Преодоляха повече от 100 задачи.

Финалисти бяха: двойките гаджета Галин Борисов и Филипа Петкова и Симо Атанасов и Елена Георгиева; бившите гаджета Ирина Митева и Иван Георгиев; Цветомир Петров и Красимир Коев, които се определиха като приятели, комшии и колеги военнослужещи; братовчедите Христо Михайлов и Марина Гашпарова; семейство Елена и Васил Михалеви; приятелките Златка Димитрова и Дияна Тодорова; баща и син Илия и Марио Найденови; приятелите Александър Билто и Мариана Уахена; двойките приятелки Екатерина Гатева и Екатерина Вачева и Нели Кабрузова и Нели Владимирова, и двойката брат и сестра Павлина Василева и Петър Янев.

Братовчедите Марина и Христо финишираха първи на финала в Солун. Съгласно регламента на проекта, двамата гостуваха в студиото на „Шоуто на Слави“ и избраха място, където да реализират наградата си – половин месец незабравим престой в която и да е точка от земното кълбо, като тяхната награда осигуряваше пътните и джобните им. Марина и Христо избраха да отидат в Австралия, а след завръщането си показаха кадри от престоя си. Както винаги, братовчедите бяха оставили ярка следа по маршрута си в далечна Австралия.

Кастинг 1 video
Кастинг 2 video
Кастинг 3 video
Кастинг 4 video
Представяне на участниците video
Старт на „Бягство към победата“ video
Епизод 1 video
Епизод 2 video
Епизод 3 video
Епизод 4 video – част първа
Епизод 4 video – част втора
Епизод 5 video
Епизод 6 video
Епизод 7 video
Епизод 8 video
Епизод 9 video
Епизод 10 video
Епизод 11 video
Епизод 12 video
Епизод 13 video
Епизод 14 video
Епизод 15 video 
Епизод 16 video
Епизод 17 video
Епизод 18 video
Епизод 19 video
Епизод 20 video
Епизод 21 video
Епизод 22 video
Епизод 23 video
Епизод 24 video
Финал video
Гостуване на победителите video
Победителите в Австралия – част първа
Победителите в Австралия – част втора