enbg

Иван Гарелов, 8 май 2013 г.

8.5.2013 | коментара

Във второто издание на „Парламент 2013“ журналистът Иван Гарелов коментира тезите, изтъкнати от привържениците на ГЕРБ и Движение „България на гражданите” – Христо Петров и Веселин Найденов. В инициативата на „Шоуто на Слави“ думата имат обикновените граждани, които представят своята позиция за това за коя партия ще гласуват на предстоящите извънредни парламентарни избори на 12 май 2013 г.

Легендата на „Панорама“ сподели, че не е разбрал вътрешните мотиви на Христо. „Той говореше повече с клишета, все едно е прочел Бойко Борисов, основните неща и ги рецитира“, коментира Гарелов. Според журналиста обаче, като симпатизант на ГЕРБ, Христо не е говорил толкова за личността на Бойко Борисов, както обикновено се случвало. Иван Гарелов даде и своето обяснение за това различие. Според него Христо Петров не е от хората, които харесват Бойко Борисов, защото прилича на мутра, нито пък е от „контролираните гласове“. Гарелов смята, че Христо принадлежи към дясномислещите хора, които са минали по реда СДС, НДСВ и стигат до ГЕРБ. Журналистът определи обаче като „изостанало мислене“ това да подкрепяш дясна партия, дори, когато не харесваш лидера й, за да не допуснеш в никакъв случай БСП на власт.

За Веселин Найденов Иван Гарелов каза: „Той не отива по-далече от там, докъдето може да разсъждава. Той не умува за коалиции. Вярва в експертността, в европейското излъчване, в цялата компетентност, която излъчва Меглена Кунева…“ Според Гарелов Веселин не е казвал „ние сме най-великите“, даже привърженикът на „Движение „България на гражданите“ не бил убеден докъде ще стигне партията.

Участниците в инициативата на „Шоуто на Слави“ са по-убедени и по-убедителни от лидерите на политическите партии, това е общият извод, който направи накрая Иван Гарелов.

Цялото предаване от 8 май 2013 г.