enbg

Народен артист

23.12.2005 | коментара

 

Финалисти

На 23 декември 2005 г. Николай Станоев спечели приза “Народен артист” в “Шоуто на Слави”, след конкурс на живо, продължил близо 3 месеца. Преминали през различни задачи, участниците в проекта трябваше да се превъплътят в различни роли и образи.

Финалистите в конкурса бяха: Велин Величков, Георги Каражеков, Яна Атанасова, Христо Бонин, Цветомира Стефанова, Симеон Бончев, Светлана Бонин, Николай Тодоров, Иванка Шекерова, Николай Станоев.

През 8 изпитания преминаха кандидатите от конкурса „Народен артист“. Диалогичен скеч с водещ, скеч в стихотворна форма, имитация на популярна личност, сериозен монолог и уан мен шоу са само част от тях. Участниците се изправиха и срещу предизвикателството да пресъздадат образ от противоположния пол, в което мъжете трябваше да се преобразят на жени, а жените – на мъже. В друга от задачите те си партнираха с опитни свои колеги като Камен Воденичаров, Влади Въргала, Николай Урумов, Краси Радков и други.

Сред помощниците на участниците за „Народен артист“ бяха Пепа Николова, Рангел Вълчанов и Шкумбата.

До същинския финал стигнаха четирима: Яна Атанасова, Светлана Бонин, Христо Бонин и Николай Станоев. Във финалната задача те трябваше да влязат в ролята на водещ. Кой да е победителят реши Слави, след като се допита до отговорните сценаристи на „Шоуто на Слави“. Така за победител в проекта и ново попълнение на актьорския състав на шоуто бе определен Николай Станоев.

Останалите финалисти получиха тематични награди, свързани с театъра. Яна Атанасова имаше възможността да се наслади на прелестите на Париж и на постановката в “Комеди Франсез” – “Менторът” от Пиер Корней. Семейство Бонин пък пътуваха до Албиона, където бяха настанени в лондонския хотел “Стратфорд Виктория” и посетиха постановка на “Ромео и Жулиета” в Кралския Шекспиров Театър.