enbg

Инж. Младен Славчев, 9 май 2013 г.

9.5.2013 | коментара

Инж. Младен Славчев сподели аргументите, които са го накарали да вземе твърдо решение да гласува за „Атака“ на предстоящите извънредни парламентарни избори. 52-годишният възпитаник на ВМИ-Варна разказа, че цял живот е работил като професионален мениджър в производството. Основното, което го е привлякло на страната на „Атака“, е икономическата платформа на партията.

„Аз не се занимавам с политика активно, но в последните години политическото състояние изключително много влияе на бизнеса. Намаляват проектите, хората не инвестират, има затишие.“ – според Славчев увеличаването на депозитите на физическите лица не е положителен, а отрицателен знак за страната ни – „Хората спират бизнеса и си влагат парите в собствени сметки“. Така, според госта, българите чакат „да минат лошите времена“.

Според Младен Славчев предизборните обещания на Сидеров за минималната пенсия от 500 лева и минималната заплата от 1000 лева са изпълними – при добро управление на държавата. Той смята, че това би довело и до вдигане на цените, но ако и потреблението, и заплатите се вдигнат на по-високо ниво – това ще се отрази добре. Гостът даде и предложение – държавната собственост да се управлява от независима агенция, която да не е политическо лице.

На Младен Славчев не се харесва крайното поведение на Сидеров. Той сподели, че от 1990 година има пистолет, но за разлика от лидера на „Атака“, никога не го е вадил: „на курса ни учеха – извадиш ли пищова, трябва да го използваш“. Въпреки това, според Славчев, поведението на партията заслужава подкрепата му на изборите – „Атака не е на Волен Сидеров, нито ГЕРБ е на Бойко Борисов, нито ДСБ е на Иван Костов. Партията е на тези, които я подкрепят – на хората.“

Относно поведението на Атака в предишния парламент, Славчев смята, че партията е постъпила достойно, като подкрепила правителството на ГЕРБ, без да поставя условия, а управляващата партия, от своя страна, не трябвало да приема отцепилите се по-късно от партията на Сидеров депутати.

Гостът, който живее в смесен район, каза, че няма неприязън между различните етноси и има приятелско отношение към съгражданите му с турски етнос: „даже са по-предприемчиви, превес като предприемчивост в югоизточна България са фирмите, управлявани от етнически турци“.

Цялото предаване от 9 май 2013 г.