enbg

Димитър Николов за наводненията в Бургаска област

25.10.2017 | коментара

Кметът на Бургас Димитър Николов се включи по телефона, за да коментира извънредната ситуация и бедственото положение в Бургаска област след наводненията, които взеха жертви.

По думите на Димитър Николов в общинските язовири няма вода, но те са едва 20% от всички язовири на територията на Бургас. „Наводнението, което се случи при нас в Равнец, не е на пътя на скъсан язовир“, допълни той.

Кметът на Бургас определи количеството валежи като „извънредно голямо“. Той обясни, че реката, която е наводнила Равнец, е била почиствана 3 пъти.

Димитър Николов разказа, че в 01:30 часа е изпратил дежурните екипи в наводнените райони, а в 02:00 часа е била обявена евакуация на две от селата. Евакуирани са основно възрастни и болни хора. „Всички останали институции ни съдействаха – Пожарна, Министерството на вътрешните работи, имаше доста доброволци“, каза кметът.

По думите му щетите на територията на община Бургас са много по-малки от тези на община Камено. В Бургас има щети основно по общинската инфраструктура, има наводнени къщи и дворове. Размерът на материалните щети предстои да бъде изчислен.

Цялото предаване от 25 октомври 2017 г.