enbg

Честит рожден ден на Татяна Лолова!

10.2.2014 | коментара

„Шоуто на Слави“ поздрави Татяна Лолова за нейния 80-и рожден ден. Водещият Слави Трифонов се обърна към голямата българска актриса с думите: „Скъпа, уважаема Татяна Лолова – честит рожден ден! Искам да ти пожелая да си жива и здрава, да ти кажа, че ти си важна и значима за всички българи“. Слави изрази радостта си, че е съвременник на актриса като Лолова. В нейна чест прозвуча песента на Ку-ку бенд „Раждане“, в изпълнение Борис Солтарийски и Лилия Стефанова.

Иван Кулеков, който вече 39 години работи с Татяна Лолова, също се присъедини към пожеланията и коментира, че 80-годишнината на актрисата не е просто неин личен празник, а празник за всички нас, празник на българската култура. Въпреки многото съвместна работа, Кулеков призна, че все още не може да каже, че познава добре Лолова: „Защото нейният талант е вулканичен и не може да бъде побран в нито една позната форма. Тъкмо си кажеш – аха, ето това е Татяна Лолова, и при следващата среща разбираш, че не е това. Тя се променя не само от роля в роля. Тя се променя и при всяка среща, при общуването ни.“ Според Кулеков както не можеш да се изкъпеш два пъти в една река, така и не можеш да срещнеш два пъти една и съща Татяна Лолова.

Размисли за голямата актриса споделиха и колегите Тошко Йорданов и Филип Станев. Според Тошко Йорданов хората като Татяна Лолова не са достатъчно оценени за това, което са направили и младите не знаят достатъчно за нещата, които тя е дала на българската култура. Младите хора заслужават да видят нейния талант, каза Тошко. Той подчерта, че в исторически план културата винаги се е „хранела“ с пари от богатите хора, от меценати или от държавата, а държавата през последните 20 години не дава пари за култура. По думите на сценариста културата не е нещо, което изкарва печалба. За културата като такава, той заяви: „Тук се инвестира по друг начин – в духовност и в начин на мислене“.

Филип Станев каза, че вместо медиите да обръщат внимание единствено на политическите новини, които „не носят нито усмивка, нито топлина, нито щастие, нито някакви хубави емоции на тези, които ги слушат“, трябва да се говори повече за хора като Лолова.