enbg

Умберто Тоци: Мислех си, че ще бъда само музикант

13.2.2012 | коментара

10 февруари 2012 г.

Ден преди концерта си в България Умберто Тоци гостува на „Шоуто на Слави”. Певецът, който има 24 златни и платинени албума и е написал стотици песни за други изпълнители, зарадва зрителите с една от най-хитовите си песни – “Gloria”. Пред Слави Умберто Тоци разкри, че новата версия на тази песен е дело на Лаура Браниган. Водещият веднага се сети, че Лаура Браниган изпълнява „Self Control” – емблематично парче от времето, когато Евгени Димитров – Маестрото е бил в 8 – и клас.

Умберто Тоци е за пръв път в България и изрази радостта си, че се среща с „голям музикант” в лицето на Слави Трифонов. „Не искам ирония – отвърна водещият – аз съм свирил с Миланската скала.”
Умберто Тоци се съгласи, че Слави е известен в Италия, но с друго – „че е „златен ерген”. „Златен ерген” означава „изключително добра партия”, сподели италианецът.

Големият музикант говори и за това как е станал певец: „Аз съм роден музикант. Преди да започна да пея, осем години съм свирил на китара с различни банди. След това започнах да пиша музика, да композирам и за други музиканти и певци, и моят пръв продуцент ми каза: „Защо не започнеш ти сам да си пееш песните?” И така започнах, макар че съм малко свит. Мислех си, че ще бъда само музикант, душата ми е на музикант.”

Умберто Тоци сподели, че усеща енергия, докато е на сцената със своя оркестър. „Докато я има тази енергия, ще продължавам”, заяви накрая певецът.