enbg

Найо Тицин, 3 юли 2013 г.

3.7.2013 | коментара

Актуален гост тази вечер в „Шоуто на Слави“ беше журналистът Найо Тицин.

Тази сутрин на протестите пред Народното събрание Найо Тицин премина загражденията около парламента облечен с усмирителна риза и с маска на Волен Сидеров. Впоследствие журналистът беше задържан от полицията.

Пред Слави Трифонов Найо Тицин обясни, че е бил освободен, след като му е съставен предупредителен протокол. Според трите точки от протокола, които журналистът прочете в ефир, Найо Тицин се задължава да не прикрива самоличността си с поставянето на маски, да не нарушава обществения ред при провеждането на протестни акции и да спазва законността в Република България.
Найо Тицин каза, че е направил един „политически пърформанс“, с който е искал да покаже какво си мечтае да види. Гостът заяви още, че с днешната си журналистическа провокация е целял най-вече публично да изобличи несъстоятелността на един политик. Найо Тицин припомни, че подобна провокация със същия замисъл е направил преди 13 години, когато се обърна към тогавашния премиер Симеон Сакскобургготски с въпроса: „Колко ви е часът?“

По повод на Волен Сидеров Найо Тицин заяви, че сегашното управление се крепи на волята на един човек със съмнителна психическа уравновесеност. А и дори Волен Сидеров да е „ментално здрав“, за Найо Тицин е „важното как изглежда и как се държи“ лидерът на „Атака“.

За настоящите граждански протести Найо Тицин смята, че те не са, защото хората „няма какво да ядат или за сметките за ток“. Според него хората протестират, защото вече не могат да търпят политическата класа да се държи с тях пренебрежително и да ги подценява. Ето защо Найо Тицин смята, че обществото трябва да благодари на политиците за случая „Пеевски“. Журналистът направи личното си уточнение, че протестите нямат за цел да свалят БСП и ДПС от властта и да върнат Бойко Борисов и Цветан Цветанов, защото по думите му лидерите на ГЕРБ „са същото“. Делян Пеевски беше трубадур на тяхното управление 4 години, преди това беше трубадур на Тройната коалиция, заяви Найо Тицин. Журналистът завърши със своя извод, че „имаме грешка в системата“.

Цялото предаване от 3 юли 2013 г.