enbg

Слави и Ку-ку бенд разлюляха Перник с песни и танци

8.6.2012 | коментара

8 юни 2012 г.

„По-добре е земята да трепери от песни и танци!”. С тези думи, в знак на подкрепа на пострадалите от силното земетресение от 22 май, Слави Трифонов приветства хилядите перничани, събрали се в центъра на Перник. Ку-ку бенд, балет „Магаданс”, Софи Маринова, Ивана, Андреа, Миро, Дивна и Мартен Роберто накараха публиката да се почувства „уникална” за повече от 3 часа.

„Зайди, зайди” в изпълнение на Цветелина Грахич проехтя над целия площад и притаи дъха на миньорския град. Веднага след нея Слави и Ку-ку бенд, окъпани от фойерверки и аплодисменти, се качиха на сцената и поздравиха всички присъстващи с „Нека ме боли”. Музикантите бяха приготвили цял букет от песни, който беше поднесен специално за перничани. „Пружината”, „Нирвана кючек”, „Умна и красива”, „Оборотна”, „Само мен” и „Единствени” бяха само част от парчетата, които поддържаха градуса на настроението висок.

„Тук сме само заради вас!”, възкликна Слави и помоли прожекторите на сцената да осветяват лицата на цялата публика.

С много музика, китари, тромпети и разнообразни дуети приключи официалната част от спектакъла. Краят обаче се оказа само началото на песента „Ад и рай” и биса, с който музиката не стихна.

Празнична заря огря небето на Перник, а всички присъстващи запяха под съпровода на Ку-ку бенд „Моя страна”. Хиляди светлини от запалки осветиха въздуха. Както думите на Иван Кулеков към жителите на Перник: „Истинската същност на един човек или един народ се проявява в дни на изпитание. Перничани издържахте този изпит с чест и ние сме при вас тази вечер, за да ви благодарим и да ви се поклоним”.