enbg

Рангел Вълчанов за 24 май

24.5.2016 | коментара

В специалното издание на „Шоуто на Слави“, посветено на 24 май, бяха излъчени думите на Рангел Вълчанов за празника от 2012 г.

„На празник като днешния е много трудно да се намерят думите, които да предадат емоцията, която изпитваме ние, българите. Едни от най-хубавите думи, едни от най-хубавите послания, които съм чувал за 24 май, са казани от един от съвременните духовни бащи на нацията – големия български режисьор Рангел Вълчанов!“, каза преди видеото Слави Трифонов.

„Искам да замълча и да се поклоня пред Рангел Вълчанов и автора на текста на „Върви, народе възродени“ – Стоян Михайловски. Иска ми се само да отбележа, че Рангел беше човекът с най-блестящото и най-мъдрото чувство за хумор, когото съм срещал през живота си, а Стоян Михайловски е един от най-злъчните сатирици, които съм чел. Химните за Кирил и Методий, които те написаха – защото това, което написа Рангел и което прошептя, за мене е като химн – те само още веднъж доказват, че сатирикът не пише, защото мрази, а защото обича“, каза Иван Кулеков след края на видеото с Рангел Вълчанов и изпълнението на „Върви, народе възродени“ на Симона Иванова.