enbg

28 май 2013 г., Yozmit & Alek Sandar

24.5.2013 | коментара

Тагове: ,

Гости в шоуто са световноизвестният кореец Yozmit – дизайнер на костюми, пърформър и българският музикален продуцент, изпълнител и DJ – Alek Sandar. Двамата в момента работят над новия албум на Yozmit, в който се преплитат поп музика с будистки древни мотиви.

Yozmit  е певец, пърформър и дизайнер на костюми от Южна Корея, познат в арт стредите на Лейди Гага, Аманда Лепор, Дейвид Лашапел. Йозмит има участия в известните арт форуми и клубове по света от Ибиса, през Ню Йорк и Лос Анджелис до Сеул. В кариерата си той има и съвместни участия със съвременния артист Марина Абрамович в Музея на модерното изкуство (МоМА), Ню Йорк през 2010.

През 2012 г. Yozmit и Alek Sandar – българският DJ, певец и музикален продуцент, познат в нюйоркските музикални среди със своята експериментална дъбстеп музика, откриват New York Music Festival 2012 – най-значимото музикално събитие в града. Същият пърформанс, в който всички гости танцуват под огромна рокля, ще изпълнят и тук за българска публика, идвайки на 31 май като специални гости за откриването на феставала, посветен на съвременното корейско изкуство.

Цялото предаване от 28 май 2013 г.