enbg

„Остава” със саундтрак към новия български филм „Лов на дребни хищници“

13.5.2010 | коментара

12 май 2010 г.

Жоро и Свилен от „Остава” представиха клипа на песента си “Мексико” от последния им албум Rock N Roll Song Designers. Мексико е четвърти сингъл от последния албум на алтърнатив агентите. Режисьор на клипа е Цветодар Марков.

Общата работа на „Остава” и кино – режисьора по видеото на „Мексико” е само част от техен по-голям общ проект – „Остава” са автори на музиката за дебютния игрален филм на Цветодар „Лов на дребни хищници”. С него дипломираният актьор ще се представи в Кан след дни, а зрителите у нас ще могат да го гледат в кината от есента. Сценарист на филма е нашият колега – режисьор Християн Ночев.

Във филма „Лов на дребни хищници” има две паралелни линии – обясниха гостите от „Остава” – едната, свързана с проблемите на съвременното младо поколение и другата – обрисуваща проблемите на една мутра. Двамата определиха филма като комерсиален, в хубавия смисъл на думата.

Що се отнася до тяхното участие – почти целият им последен албум е санудтрак към този филм. В ролите играят актьорите: Христо Шопов, Мариан Вълев, Владимир Георгиев, Стефан Мавродиев, Людмила Сланева.