enbg

Юлияна Дончева и Станислав Недков-Стъки – за ролята на съдбата и личните победи

2.2.2012 | коментара

1 февруари 2012 г.

За силата на любовта, която не признава граници и която може да промени живота ти, за силата на духа и за победите в живота и на ринга разговаряха Слави Трифонов и гостите му Юлияна Дончева и Станислав Недков-Стъки.

Интересът на Слави към историите по създаване на брачни двойки доведе и до запознаването с тази на младото семейство. Юлияна призна, че при тях основна роля е изиграла съдбата – навръх рождения й ден, в момент, когато в главата й се въртяло всичко друго, но не и очаквания за любов. Стъки допълни, че 16-те години разлика, в полза на съпругата му, изобщо не ги притесняват. Нещата стават, когато човек не ги очаква, обърна се Стъки към водещия и това явно подейства, защото Слави заяви, че „то ще си дойде, когато си дойде” и ведро допълни към обектива на камерата „Мамо, видя ли? Няма нужда да се притесняваш!”

Любовта към бойните изкуства обаче също се оказа решаваща за Стъки. Разказът му остави безмълвни Слави и публиката. Атмосферата на битките му изглежда почти невероятна – над 18 000 зрители в Рио де Жанейро, които подкрепят противниковия играч, замлъкват пред грандиозна победа на българина, направена само за 4 минути. „В цял свят това е един от най-уважаваните спортове и един от спортовете, който събира най-много публика в залите“, каза Стъки. Двама световни шампиони, които са застанали срещу него, също са „се оказали безпомощни“ в мача. Въпреки, че срещите не са били за световна титла, Слави отсече: „Няма значение, ти си ги бил, така че си световен шампион!“ Равносметката на състезателя се оказа красноречива – 12 победи от 12 мача.

„Защо ние не знаем за тези неща?“, недоумяваше водещият след всичко, което чу. Той пое лична отговорност, че ще изпрати екип, който да заснеме следващия мач на шампиона, без значение в коя точка на света ще се проведе. Друго обещание пое Евгени Димитров-Маестрото. Стана ясно, че винаги преди Стъки да излезе на мач – от съблекалнята до ринга го съпровожда песента „Свети Георги“ на Слави Трифонов и Ку-ку бенд: „Не само, защото много харесвам песента, но защото чрез нея търся упование и помощ от Господ!” Оказва се, в Рио му отказали да пуснат тази песен, защото била бавна. Това признание бе достатъчно Слави и Евгени Димитров да решат, че ще преработят песента в по-ритмичен вариант, за да може Стъки винаги да излиза на нея. „За световната титла ще дойдеш лично ти и ще я изпееш там с целия бенд!“, възкликна Стъки в отговор. Възторженият отклик на водещия „Каквото кажеш бе, адаш!“ скрепи мъжката договорка. Съдейки по досегашните постижения на боеца, може да гадаем само за мястото, където ще постигне своя триумф.

Това, което пък сам си обеща Стъки, е да направи всичко възможно в България този вид бойно изкуство да не бъде смятано за хулиганско. „Мястото му е в спортните зали, а не в кръчмите“, заключи той.