enbg

Шоуто на Слави, 2 януари 2013 г.

3.1.2013 | коментара

8-годишният Димитър Андреев от София е победителят в проекта „Разсмей Слави“. Той спечели и голямата награда – чисто нов високопроходим пикап Great Wall Steed 5, 4×4 от Литекс Моторс и младо агне. Г-н Андреев, както го наричаше Слави по време на надпреварата, получи признание за своя хумористичен талант след като бе удостоен с най-много от гласовете на зрителите в 4-дневно гласуване в интернет. Той спечели 26,46 % от зрителския вот. Резултатът от гласуването бе обявен в предаване на живо, в което зрителите имаха последен шанс да си припомнят изпълненията на участниците на финала и да гласуват за своя фаворит.
В етапите на своето представяне Димитър Андреев заложи на интересни истории, които разказваше с подходяща интонация, паузи и акценти на точните места.

Надпреварата в „Разсмей Слави“ продължи три месеца, през които бяха представени 41 номера, в някои от които взеха участие повече от един участник. Нямаше ограничение във възрастта, нито в жанра. От значение беше единствено номерът да предизвика усмивка у водещия. При първи успешен опит наградата беше 500 лева, като всеки решаваше сам дали да рискува сумата и да опита да разсмее Слави за втори път. При рискуване и неуспех се стигаше до загуба на първата сума, а при успех – към печалбата се добавяха още 1500 лева и участие на финала.

Така за крайното изпитание се класираха 18 номера, представени в три поредни дни от финалистите: певеца Крум Сираков от София, спасителя Мирослав Дюлгяров от Лясковец, Васил Проданов от София, незрящия Иван Шахънов от с. Пиргово, „Джипси бенд“ от Видин, 8-годишния Димитър Андреев от София, 70-годишната Стефанка Петрова от с. Върбица, Веселин Долмов от Варна, Васил Бостанджиев, на 75 г., от Шумен, Бистра Кантарева, на 71 г. от София, духовия оркестър „Братя Ангелови“ от Видин, оръжейника – имитатор на гласове и звуци – Ангел Гинев, на 54 г., от Казанлък, младата артистична двойка Владислав Димитров и Павла Павлова на 9 и 8 години, от Радомир, Захари Янакиев, на 22 г. от Пловдив, Веселин Василев – Весо Парцала, на 70 г., от София, триото от двама рок изпълнители и техния текстописец – Христо Илиев, Александър Василев и Снежана Костова, от София, студентът Тодор Митов, на 21 г., от София и 73-годишният Хасан Мусов от Пловдив.

Финалните номера не бяха оценявани от Слави. Тази задача беше поверена в ръцете на зрителите. Така след четири дни на онлайн гласуване, стана ясно, че именно Димитър Андреев е събрал най-много гласове в своя полза и е победител в „Разсмей Слави“. Поради крехката си възраст, Димитър не може да получи лично наградата си, но ключът от пикапа бе връчен на неговата майка. „Ти ще й казваш, когато искаш да те кара на училище“, посъветва го Слави. Митко още не знае как ще кръсти и ваклото агънце – част от своята награда, но каквото и да е решението му – нека му е честита наградата!

Ето какво е крайното класиране на финалистите:

Крайно класиране в "Разсмей Слави"