enbg

Съпругата на Крум Савов била любов от пръв поглед

11.2.2010 | коментара

10 февруари 2010 г.

Крум Савов и съпругата му Мая свързват 14 февруари с любовта, а не с Трифон Зарезан, не само, защото и двамата не са по пиенето, но и защото преди 6 години на тази дата се сгодяват, това разказаха двамата при гостуването в шоуто, в седмицата на любовта.

Крум предложил на Мая на живо в сутрешен блок на една ТВ, било събота. Преди това й предлагал упорито, каза той. Това обаче според Мая било „просто ми го подхвърляше”. Тя призна, че очаквала от него да падне на колене с хубав пръстен, да е по-романтично.
„В ефир, национален, пред голяма аудитория – не е романтично, изобщо”, заяви спортният журналист. На въпрос на Слави, защо го е направил в ефир, дали не е смятал, че така няма да може да му откаже, Крум отговори – „естествено”. Мая от своя страна призна, че до този момент вече го обичала.

Любопитна се оказа историята на семейството на Крум Савов. Любовта на баба му и дядо му по майчина линия се оказа история като от роман. Дядо му, родом от село Научен, Сливенско, отива да учи Минно инженерство в Париж, където се запознава с бъдещата си съпруга – симпатична млада дама, от знатен произход, родом от Париж. „Не само, че завършва с отличие, сваля я, жени се за нея и я завежда в с. Научен, с тоалетната с дупката, на 50 м от къщата.” – разказва Крум. Оказва се, че дядото на Крум и Нели Феликс Пако – Манолова имат щастлив брак в продължение на цели 70 години. „Защото много се обичаха!” – бе коментарът на техния внук.

Крум Савов рано останал сирак – майка му починала, когато е бил ученик, баща му – когато е студент. Двамата били „най-обикновени българи”, баща му – от Брезник, а майка му – от Перник. Крум признава, че му е било трудно като сирак, а и заради това и като характер е бил единак. „Спрямо хората се затварях много в себе си и тя успя да преодолее това. Сега не си представям живота без нея, нито една минута!” – каза Крум Савов по отношение на промяната в него, за която заслуга има съпругата му.

„Наистина открих щастието с нея”, казва за Мая спортният журналист. Добавя, че се бил отчаял, че погълнат от професионалния си живот и желанието да се доказва в работата, която смятал, че е смисъл на живота на един човек, и от която се чувствал удовлетворен, и така в личен план живеел, благодарение на това, че е донякъде известен и популярен и, че е свободен и, че нищо не го ангажира. „С несериозни контакти и връзки, с незадълбочени отношения. Мимолетни срещи и връзки – излизаш с една мадама, но през това време на съседната маса гледаш друга и си мислиш за трета.”

Мая и Крум се срещат, когато той е на 44 години. „Първо загубих и ума, и дума, въпреки, че съм опитен и в разговорите, и в отношенията – какво да кажеш на една жена, когато я видиш.”

Съдбовната им среща станала на Плиска, в една аптека. Крум Савов
чакал приятел, имал интервал от 20 минути и отишъл да си купя лекарство за травма. Мая, като медицински представител – фармацевт, който „ходи да гледа продажбите по аптеките”, била във въпросната аптека. „Тя си върши работата, виждам я, забравям и за „фастум гел”, и за травми, и за срещи с приятели.”

Мая изобщо не го забелязала, но той се затичал след нея и за един подлез разстояние успял да й „вземе телефона”. „Добър ден, здравейте, може ли нещо да Ви попитам?” – такъв бил подходът на Крум Савов. „Стигна до „извинете”, въобще не се и представи, но аз го познах – спомня си Мая, – помислих си, понеже го знаех повече със славата му на Дон Жуан – като ме заговори, си казах – ето и моя ред дойде.”

Крум признава, че единственото, което искал, било да не е семейна, за да може да я спечели завинаги. „Това е, намерих я, искам да я имам! …Съвършена интуиция, опит, години чакане да срещнеш подходящия човек.” – каза журналистът и отговори утвърдително на Слави, че – да, това е любовта от пръв поглед!

В началото Мая упорито отказвала да излезе дори на кафе. След три месеца обаче си преместила куфара и компютъра у тях. На шестия месец се сгодили. След още три месеца се оженили. Децата се появили „с доста чакане и напрежение, и желание да ги има, след една неуспешна бременност.” Близнаците Крум и Катрин се появили три години след началото на брака им, на 9 февруари навършили 3 годинки.

На въпроса на Слави с какво го е променило всичко това, Крум Савов отговори така: „Този човек ми даде всичко останало, което до момента, в който съм я срещнал, не съм имал – присъствие, подкрепа в трудни моменти. Сега не си представям живота без нея, нито една минута!”