enbg

Стела Райчева, 6 ноември 2013 г.

6.11.2013 | коментара

Стела Райчева беше гост в „Шоуто на Слави“, за да повдигне въпроса за проблема с приюта за бездомни животни в Горни Богров. Стела е част от неправителствената организация Animal Rescue Sofia, която на доброволни начала и чрез дарения се е заела да се бори с един от най-сериозните проблеми на София – бездомните кучета. Фондацията се състои от 3 души – ядро и още 15 човека. Помагат им и много доброволци. Запознали се в Интернет форум за кучета и скоро след това започнали да стопанисват най-големия приют в България. Резултатът е впечатляващ – за 4 години са кастрирали 5 400 кучета от улиците на София, а 2 400 са задомени.

Затруднението за нея и организацията й идва в момента, в който се оказва че от декември тази година приютът в Горни Богров ще бъде затворен. Сега тя и съмишлениците й се опитват да оцелеят, събирайки пари с все сили, за да купят кравеферма, която е близо до приюта и да се преместят там.

„Няма как държавата да свърши тази работа по-добре от хората, които са там, вършейки я доброволно. За да се свърши един проблем, той трябва да се оправи със сърце от хора, които наистина ги вълнува темата“, смята Стела Райчева. Слави призова зрителите да подкрепят Стела и организацията й и обеща, че той лично ще им помогне.

Цялото предаване от 6 ноември 2013 г.