enbg

Слави Трифонов за емоциите и правилата в Америка

12.10.2010 | коментара

11 октомври 2010 г.

Все още гост в собственото си студио, Слави трябваше да отговаря на въпросите на „Хората на Слави“, които го заместваха по време на American Tour 2010.

“Залите бяха препълнени, българите бяха много щастливи”, каза за турнето Слави. Всеки от концертите от American Tour 2010 продължавал по три часа, били изключително емоционални, вълнуващи, не са липсвали и сълзи, каза още той. Слави добави, че това е нещо, което в си е заслужавало и в личен, и в професионален план.

„Начинанието беше изключително трудно за осъществяване“, каза Слави Трифонов и благодари на всички, които са помогнали то да стане факт. По думите му, Америка е друг свят и там, за да можеш да работиш като сценарист, актьор или певец, трябва да получиш разрешение от съответната асоциация. Той обясни, че всеки от 58-те души екип е бил там с работна виза.

Екипът подготвя няколко филма, заснети по време на турнето в Америка, стана ясно от думите на Слави. В осъществяване на филмите са участвали трима оператори, Иван Кулеков и сценаристите Тошко Йорданово и Иво Сиромахов. Благодарение на бТВ филмите ще бъдат излъчени в прайм тайма на телевизията.

„Нашите сънародници, които са в Америка, работят основно като шофьори или компютърни специалисти – каза Слави, – има и много студенти. Вълнуваше ги дали не са сбъркали, че са отишли там.“

Хората, дошли на концертите, са българи, които заминават за Америка, за да живеят по-добре, сподели наблюденията си водещият. Той добави още, че в Америка всички искат всички да живеят по-добре и всички спазват правилата. За пример той даде Годжи, който излязъл от ресторант, за да пуши отпред и след две минути вече дошли полицаи. Както и пример с училищен автобус, който като спре, никой не може да минава край него, под угрозата от затвор.

„На втория ден в Америка се натъжих за това как не можем да живеем по-добре в България“, призна Слави. За американците той каза, че са хора, които са се организирали да живеят добре и спазват две правила: всички искат на всички да им е добре никога не е късно за нищо.

„Всеки, когото срещнеш там, ти казва „здрасти“!“, разказа още Слави и сравни ситуацията тук. – Преди време в София му се случило да премине на Т-образно кръстовище и да благодари на шофьора отсреща. Отговорът бил: „Кво ми мерсиш, ти си с предимство!“

На въпрос от страна на сценаристите защо е отказал да се включи в предаванията по телефона или по скайп от Америка, Слави отговори, че не иска да излиза, че нещо е по-важно, отколкото е всъщност. „Отидох да правя по-скоро богоугодно и добро дело. Не мисля, че правя нещо кой знае какво.“