enbg

Светльо Витков, 6 юни 2013 г.

6.6.2013 | коментара

Музикантът Светльо Витков, лидер на партия „Глас народен“, гостува в „Шоуто на Слави“. Партията на Витков получи 1.39 % от гласовете на българите (47 500 гласа) на извънредните парламентарни избори и тя ще получава държавна субсидия.

Пред Слави Трифонов вокалистът на „Хиподил“ отговори на обвиненията, че е влязъл в политиката заради субсидията. „Първо ни обвиниха, че крадем гласове от Кунева“, каза Светльо Витков, а после в неподражаемия си стил допълни: „Ние крадяхме гласове от Кунева и ги давахме на РЗС“. Светльо Витков обясни, че партията му ще получава по около 600 000 лева на година от държавата. „Тези пари не са мои“, каза обаче лидерът на партия „Глас народен“. Витков беше категоричен, че парите ще бъдат използвани за изграждане на структури на партията и обеща, че всеки месец на сайта на „Глас народен“ ще бъде публикуван подробен отчет на изразходените пари.

Светльо Витков каза още, че в партията е не само той, а има още 150 човека. 300 души пък били доброволците, които абсолютно безвъзмездно са били застъпници на партията в София по време на парламентарните избори. „Това не е проектът „Аз“, това е проектът „Партия“, това е проектът „Хора“, хора – нови, които не са били в тази политическа система, хора, които не са обвързани, не са се прехвърляли от една партия в друга партия, не са хамелеони, това са хора, на които им е писнало от това, което става“, каза Светльо Витков. По думите му, с него са „учените от БАН“, „хората от учителската стачка“, „адвокати“, „инженери“. „Това започва да расте“, каза за партията си Витков.

„Скакауецът“, както още е познат Светльо Витков, сподели, че е влязъл в политиката, защото политическата система в България, него лично, го е докарала до момент, в който да няма друго решение. Ако не станеш да се защитиш сам, няма кой да те защити, смята Светльо Витков. Според него в българските политици липсва „принципността“. „Ние си имаме принципи – информираност, прозрачност“, увери той и по този повод заяви, че никога няма да влезе в коалиция с партиите на статуквото, защото „когато си поставиш зад краката пропаст, не може да се върнеш назад.“ На въпроса на Слави Трифонов „дали става за политик“, гостът заяви: „Ще проверим и ще видим.“

Пред водещия Светльо Витков каза, че няма да зареже музикалната си кариера, заради политическата. Той дори обяви, че на 7 юни в Зимния дворец, в София, ще се проведе концерт по повод 20 – годишнината на група „Хиподил“. В концерта ще вземат участие още пет музикални групи от различни области на страната, издаде в аванс Витков.

Какво каза още лидерът на „Глас народен“ за политиката и какво мисли за авторските права в България, вижте във видеото.

Цялото предаване от 6 юни 2013 г.