enbg

Първолакът Свилен Балчев поведе класирането в задачата „Танго”

24.3.2011 | коментара

24 март 2011 г.

В четвъртък беше първата вечер от втората задача „Танго” в „Танцувай с мен 3…  стаен”. Всеки от участниците трябваше да танцува танго с професионални партньори, а след края на всички изпълнения четиричленната комисия (Павлина Вълчева, Николай Манолов, Мария Агапиу, Памбос Агапиу) да постави своите оценки.

Преди първото изпълнение за вечерта Слави Трифонов сподели кое е най-важното нещо в тангото – „да си дърпаш краката, преди партньорката ти да ги е настъпила”. Първата участничка Цвета Николова нито веднъж не настъпи своя партньор Петър Раденков, инструктор в Клуб по спортни танци „ДЪГА“. Мария Агапиу похвали Цвета, „че са се справили добре”, при положение, че не е професионалист и е имала на разположение само 2-3 дни за репетиции. Памбос отбеляза „голям напредък” от първия й танц на „Макарена”. Павлина Вълчева коментира представянето на Цвета така: „Много красив танц, красиви поддръжки, не много лесни, обаче трябва да имаш предвид баланса, не беше много стабилна – през цялото време се клатеше на обувките. Дамата трябва да може да танцува сама, кавалерът само да й помогне да изглежда по-добре.” Четвъртият член на журито Николай Манолов също беше критичен, но сподели, че като цяло презентацията е била хубава.

Втори на сцената излязоха братовчедите от Айтос Юсуф Селим и Вергин Терзиев. Те танцуваха върху старата градска песен „Аз искам да те забравя”, а техни партньори бяха Стаси Бакалова, инструктор в Клуб по спортни танци „ДЪГА“, и Йоана Гацина, инструктор в център „Голдстеп“. Юсуф и Вергин признаха, че за пръв път танцували танго преди два дни. Това обаче не попречи да получат високата оценка на журито. Павлина Вълчева заяви: „Много ми хареса, бяхте изцяло в характера на танца, бяхте много добри партньори, държахте си хвата и представихте много добре дамите си.” Мария Агапиу отбеляза, че в тангото мъжът води дамата, т.е. в случая непрофесионалисти са водили професионалисти, а братовчедите са свършили добре тази работа. Николай Манолов сподели, че двете двойки са танцували в синхрон, на него му се понрави и това, че Юсуф и Вергин са успели да вкарат от своя неподражаем стил и в тангото. Точно това пък не се хареса на Памбос – той посъветва братовчедите да не включват навсякъде техния стил, а да навлязат в характера на конкретния танц.

Трети танцува майсторът на ирландските танци Стефан Николов. За партньор той имаше Ели Добрикова, инструктор в Клуб по спортни танци „ДЪГА“. Павлина Вълчева изрази мнение, че Стефан е показал много страст, но той насочил тази страст навътре към себе си. Слави Трифонов си обясни това с предварително отправената от него „заплаха” към Стефан „да внимава с Ели”. За изпълнението на Стефан Мария Агапиу заяви: „Хареса ми, че имаше трудни стъпки, не ми хареса стойката на раменете.” Памбос пък сподели какво щял да направи, ако бил на мястото на Стефан: „Аз, ако танцувах с Ели щях да я изям, толкова страстно щях да танцувам. Аз такава страст не видях.”

Нина Димитрова и Кирил Йосифов беше следващата двойка, излязла на сцената. Техни партньори бяха Веселина Божилова и Илко Иванов, инструктори в Клуб по спортни танци „ДЪГА“. Журито остана повече доволно, отколкото недоволно от изпълнението на двойката с най-неясни отношения в „Танцувай с мен 3 … стаен”. Памбос заяви, че хореографията била страхотна – „лесничка, но хубава”. Мария повече хареса работата на Кирил, похвали неговата стойка и присъствие, и отбеляза проблема с ръцете, който е имала Нина. „Доста й висяха”, заяви Мария Агапиу, но все пак бе категорична, че тангото е било страстно и с характер.

Борис Панайотов танцува на песен на Карлос де Сарди с Татяна Йосифова, танцьор от Асоциация „Танго БГ“. Ето какви мнения събра изпълнението на Борис. Павлина Вълчева: „Изцяло вътре в танца, успяваш да се преобразяваш според характера на танца. Много хубаво танго.” Николай Манолов: „Предаде по-интимния характер на танца, подчини партньорката на себе си.” Мария Агапиу: „Хареса ми идеята в началото сам да започнеш, много добро изпълнение.” Именно заради това начало Памбос сподели, че Борис е влезнал като мексикански гангстер. „Къде си виждал такъв гангстер – метър и петдесет?” – апострофира го Слави Трифонов.

На тангото „Dance with me” танцува Свилен Балчев. Партньор на първокласника бе Николая Маркова, инструктор в Клуб по спортни танци „ДЪГА“. Явно между ученето на азбуката Свилен се беше справил добре с овладяването на тангото в репетиционната, защото той получи изцяло положителни коментари от журито. Николай Манолов сподели, че е наблюдавал „най-силния контакт с дамата“ за вечерта. Памбос допълни своя колега: „Хареса ми погледа, направо щеше да я изядеш.” Павлина Вълчева отбеляза, че Свилен е танцувал с огромна лекота и го посъветва да се занимава професионално с танци.

Последни на сцената излязоха Весела Христоскова и нейният син Боян Христосков. Техни партньори бяха Стоян Стоянов, инструктор в Клуб по спортни танци „Туида“ и Николина Кръстева, инструктор в Клуб по спортни танци „ДЪГА“. Павлина Вълчева не беше много въодушевена от видяното: „Голямо напрежение във вашия танц, беше ми трудно да ви гледам, трябва да се успокоите.” Мария Агапиу заяви, че Боян е бил в свои води, но Весела наистина се е притеснявала. Памбос пък хареса повече тангото на Весела и Боян, отколкото тяхната ламбада от предната задача.

Накрая журито посочи и цифровото измерение на своите оценки. Ето и какви са оценките от първата вечер:

Свилен Балчев – 5.25
Борис Панайотов – 5.25
Нина Димитрова и Кирил Йосифов – 4.75
Весела Христоскова и Боян Христосков – 4.50
Юсуф Селим и Вергин Терзиев – 4.50
Цвета Николова – 4.00
Стефан Николов – 4.00

Така след първата вечер от изпълнението на задачата „Танго” заплашени от отпадане са Цвета Николова и Стефан Николов. Те ще се надяват и някой друг да се издъни във втората вечер от изпълнението на задачата.