enbg

Победителят в „Lord of the chefs“ Сидония Радева гостува на Слави Трифонов

1.6.2011 | коментара

31 май 2011 г.

Дни след като спечели първото кулинарно състезание в България, а с това и голямата награда – ресторант в центъра на София, Сидония Радева гостува на Слави Трифонов. Шеф готвачът Сидония почерпи продуцента на „Lord of the chefs” Слави Трифонов с … миниатюрни еклери. С такива порции няма да ти тръгне бизнеса, категоричен бе водещият. Сидония обясни, че това е дегустационна порция и ще се сервира на клиентите в нейния ресторант само „като комплимент”.

Във финала на кулинарния формат Сидония сподели, че ресторантът може да се казва „Амрита” („божествена храна” от индуиски) или „Sixth sense”. Тогава Слави Трифонов й даде идея ресторантът да носи името „Lord of the chefs”. Почти седмица по-късно Сидония вече е избрала окончателно името на ресторанта си – „Сидония – Lord of the chefs”.

Кулинарката сподели пред Слави, че е благодарна на финалната комисия, която я определи за победител с 4 от общо 5 гласа, но призна, че е и притеснена: „Аз съм показала потенциал, те ми гласуват доверие и до тук беше лесното – от тук нататък трябва да оправдая това доверие.”

Сега на Сидония й предстои да събере добър екип от професионалисти. Тя е доволна от цялостното обзавеждане на ресторанта, но смята, че все още я няма „душата в ресторанта”.
И понеже Сидония сподели, че е омъжена и има двама сина – на 12 г. и на 5 г., водещият Слави Трифонов й предложи да вземе синовете си да мият чиниите.

Слави не спря до тук с предложенията си: „Може да те снабдяваме със страхотно сирене от проф. Илия Илиев.” „… И мед”, добави някой от „Ку-ку бенд”. А Иван Стоянов разкри, че проф. Илия Илиев отглежда също краставици „Гергана” и корнишони. Китаристът разкри още поверителна информация – Венелин Венков, който е комшия на проф. Илия Илиев, щял да строи свинарник. Така можело да се снабдява ресторантът на Сидония и със свинско месо. Така стана ясно, че от страна на „Ку-ку бенд“ цяло стопанство е в потенциална готовност да обезпечи новия ресторант на Сидония.