enbg

Ники Илиев, 11 февруари 2014 г.

11.2.2014 | коментара

Тагове:

Режисьорът Ники Илиев гостува в „Шоуто на Слави” по повод премиерата на новия си филм – „Живи легенди”. Това е втората лента на младия режисьор след „Чужденецът” с участието на Кристоф Ламбер. В „Живи легенди” роля пък има големият италиански актьор Микеле Плачидо, който, по думите на режисьора, се е съгласил лесно да участва във филма. Пред Слави Трифонов Ники Илиев разказа, че по време на снимките Микеле Плачидо дори празнувал рождения си ден с екипа. „Хубави неща говори за България”, каза още Ники Илиев за актьора, популярен с образа на Корадо Катани в „Октопод”.

Водещият Слави Трифонов попита Ники Илиев дали в третия си филм няма да покани да играе Силвестър Сталоун. Режисьорът заяви, че не е изключено и отсече: „Възхищавам му се какво е направил с толкова малко талант”.

Ники Илиев, който освен режисьор е и актьор, сценарист и продуцент в „Живи легенди”, открехна завесата и за сюжета на филма: Група приятели се срещат 10 години след абитуриентския си бал, заради инцидент с героя на Орлин Павлов, който губи паметта си и се събужда като 18 – годишен. Той „запалва всичките си приятели от едно време” и те разбират, че не са последвали мечтите си в миналото, но пък получават възможност да го направят в настоящето. Героят на Ники Илиев, специализант по медицина, преборва страховете си и осъществява мечтата си да бъде ММА боец.

В „Живи легенди” участва и съпругата на Ники Илиев – Саня Борисова, което даде повод на Слави Трифонов да попита младия режисьор дали не е направил „семейна фирма”. Ники Илиев отвърна, че във филма участва и вуйчо му Георги Кадурин, а баща му е съпродуцент. След това откровение Слави видя шанс за участие в следващия филм на Ники Илиев, ако си станат роднини. „Ако сме роднини – няма как да ти платим, никой от роднините ми не взима пари”, допълни обаче Ники Илиев.

От видеото може да разберете дали Ники Илиев ревнува съпругата си, когато тя се снима в любовни сцени с други актьори и защо Венсан Касел се разплаква на премиерата на филма „Необратимо” с Моника Белучи.

Цялото предаване от 11 февруари 2014 г.