enbg

Много деца – весела къща!

2.3.2011 | коментара

01 март 2011 г.

Студиото на „Шоуто на Слави” отесня във вторник вечер. Слави Трифонов посрещна Цанка и Иван Палови и девет от общо тринадесетте им деца. Липсваха големите синове Николай (на 22 г.) и Мариан (на 19 г.), и „новите”, както се изрази Цанка – близначките на два месеца Ивана и Николета. Първият въпрос на Слави към родителите беше дали помнят имената на всички деца. „Искам разбъркано, да съм сигурен, че ги знаеш”, обърна се Слави към майката Цанка. Тя започна с тригодишната Мария, която беше седнала в скута на баща си, поради липса на друго свободно място. „Коя поред е?”, попита Слави. „Тя е десета…еди..девета”- обърка се Цанка, с което покачи още повече настроението на публиката. После Цанка запозна Слави с останалите деца, а той от своя страна ги изпитваше дали знаят кое поред дете са. Близнаците Митко и Надето се оказаха седми и осми поред, Елена – трета, Христо – четвърти, Димо – пети. А Петьо и Гошо се „отърваха” от трудния въпрос на водещия. Най – малкият гост в студиото бе Александра – на година и девет месеца. „Като я питате как се казва, тя отговаря, че е бебе”, сподели Цанка.

Слави отправи ново предизвикателство към майката – дали знае рождените дати на всички деца. „Единствено юни месец нямаме никакъв празник”, заяви тя, без да съобрази, че на 1 юни у тях празник имат всички. Майката сподели, че е родила тринадесет деца, заради много голямата обич, която изпитва към децата. „Не казвам, че всички са планувани, но са чакани с огромно желание.”
Пред Слави родителите на тринадесетте деца разказаха, че са се запознали във фабрика в Казанлък. Иван е работил там, а Цанка е била на стаж. Водещият се опита да предположи как са протекли първите им срещи: „Какво ти каза Иван: Цанке, дай да си направим тринадесет деца?”

Цанка и Иван Палови разказаха, че сега живеят в съвсем обикновена селска къща в село Кънчево, Казанлъшко. Имат три стаи, допълнително помещение и кухня, в която спи майката на Цанка. „Готвим по две яденета, защото едните ядат месо, а другите не ядат месо”, сподели за живота в къщата Цанка. Тя отрече да готвят в казан, както предположи Слави, но призна, че ползват по-големи тенджери.

Водещият разговаря с родителите и за това как се справят чисто финансово с отглеждането на децата. Иван работи в строителството, но заплатата не стига. Помагат роднините и близките на семейството. Палови не получават никакви помощи от държавата. „Само като отидеш да кажеш, че имаш тринадесет деца, не е нужно да ти искат мъжът ти какво работи, ти какво работиш, кой учи, кой не учи. Винаги ще се намери причина да те ощетят”, заяви Цанка. „Много е унизително като се наредиш на едни километрични опашки заедно с нашите роми, да чакаш, да подадеш документи, да те върнат няколко пъти за други документи…”, сподели още многодетната майка.

Накрая Слави Трифонов подари на семейството три плазмени телевизора, за всяка една от трите стаи в семейната къща. „Ама ние имаме три”, обади се малкият Гошо. За успокоение на всички Слави обясни, че това са най-модерните телевизори: „Телевизорът сам ходи до тоалетната и пуска водата от казанчето”.