enbg

Мартин Карбовски, 17 ноември 2017 г.

17.11.2017 | коментара

Журналистът Мартин Карбовски разказа в „Шоуто на Слави“ за своето разследване, в което показва колко е лесно да си купиш незаконно оръжие в България.

„Съобщиха ми, че на няколко места в България се продава оръжие и ние работихме между 6 и 8 месеца, за да разберем какво оръжие точно се продава“, разказа Карбовски. Впоследствие неговият екип успява да закупи за около 200 лв. от софийския битак два пистолета, преправени от газови на бойни и смъртоносни от 5-6 метра. Журналистът донесе в студиото двата закупени пистолета и ги остави на водещия.

Карбовски сподели, че е притеснен от лесния начин, по който е успял да се снабди с тези пистолети от битпазар и добави, че е можел да се договори и за Макаров. Слави сподели, че огромна част от неразкритите убийства в България са извършени именно с пистолет Макаров, с който е въоръжена и полицията ни.

Мартин Карбовски разказа, че на битака могат да бъдат закупени дори и гранати, след което запита къде е отишло бойното въоръжението на българските 111 хиляди войници. „Говоря ти за хора, които искат да скрият какво ще направят, защото ние със законното оръжие, което имаме, няма да направим никога беля. Защото е регистрирано – хващат ни веднага. А това е нерегистирано и това е перфектният арсенал за тероризъм“, заяви журналистът.

Цялото предаване от 17 ноември 2017 г.