enbg

„Магаданс Предизвикателството“, танци върху песни на Лили Иванова

14.3.2013 | коментара

Втората задача от проекта на „Шоуто на Слави“ – „Магаданс Предизвикателството“ провокира артистичността и изобретателността на състезаващите се двойки. Танците си върху песни на Лили Иванова показаха първите шест двойки и сред коментарите на журито – Красимир Евтимов, Боряна Сечанова и Петър Илиев, преобладаваше мнението, че задачата на танцьорите е много сложна, но те успяват да пресъздадат добре характера и настроението на песните. Според регламента на „Магаданс Предизвикателството“ журито оценява участниците с оценки от 1 до 6, които се сумират след края на всяка задача, за да се получи обща оценка и генерално класиране.

Първата двойка, която излезе на сцената, беше тази на Стиляна и Семир. Те танцуваха на песента на Лили Иванова от саундтрака към филма „Изпепеляване“ – „Танго“. Тангото на двойката беше посрещнато нееднозначно от журито. Петър Илиев не откри артистичността у Семир, която беше видял в първата задача, но похвали хореографията: „започна с танго, разви се – следвали сте точно музикално какво се случва в песента“. Илиев каза още, че е харесал краката и падьомите на Стиляна, но разкритикува Семир, който бил „flat“ (равен, плосък). Боряна Сечанова се затрудни в оценката си – тя каза, че технически Стиляна и Семир са направили добра хореография и ги поощри, че не са били толкова демонстративни, колкото миналия път. Относно краката на Стиляна, мнението й беше, че те са допуснали доста грешки. Според Красимир Евтимов, в началото двойката тръгнала добре, но по-нататък се изгубил характера. Оценката на Стиляна и Семир беше 4,33.

Пълните отличници от първата задача Станислава и Любомил танцуваха върху песента на Лили Иванова „Любовта е по-силна от всичко“. Според Боряна Сечанова двойката е показала „едно доста иронично отношение към любовта“. Сечанова остана изненадана от изпълнението, което определи като „малко по-инфантилно, отколкото бих искала“, но все пак похвали двойката за интересните танцови елементи. Красимир Евтимов откри характер в танца и похвали Станислава и Любомил за това, че са пресъздали епохата и духа на времето, в което Лили Иванова е излязла на сцената. Петър Илиев каза, че двойката е имала страшно много трикчета в хореографията си: „вдигане, чекнене…“ Той каза, че е харесал диско стила, в който е изпълнението, но критиката му беше относно липсата на лиричност. Оценката на журито за танцовата двойка беше 4,67.

На песента на Лили Иванова „Експрес Танго“ танцуваха Камелия и Али. Вълшебството на въпросното танго беше усетено от Красимир Евтимов, като единствената му забележка беше към техниката на Камелия. Боряна Сечанова, която удостои двойката с три ръкопляскания, сподели, че според нея факторът, че двойките още не се познават добре, не им позволява да покажат майсторство и по-високо ниво. Петър Илиев направи комплимент за външния вид на двойката, но разкритикува стойката им, точността им и „пашъна“ им. Средната оценка на Камелия и Али беше 5,00.

Дамската двойка Ирина и Цвета получи позитивно отношение от журито с най-високата оценка до момента – 5,33. Танцът на песента „Ветрове“ изненада приятно Красимир Евтимов и той каза, че ще препоръча двете момичета за следващия концерт на Лили Иванова или най-малкото – да танцуват на рождения й ден. Боряна Сечанова поздрави момичетата за „свободния подход“ и „говорещите тела“. „Невероятна хореография, даже се просълзих“, каза Петър Илиев и продължи със суперлативите – „това беше едно модерно, съвременно мислене, покриваше музикално абсолютно всичко“.

Заради здравословен проблем на Кристина от балет „Магаданс“, който не й позволява да танцува, тя беше заменена от нов състезател. Това е танцувалият в турнето на Слави Трифонов и „Ку-ку бенд“ от 2009 година Мирослав Христов. Новосформираната мъжка двойка Мирослав и Христо демонстрира оригинален подход към песента на Лили Иванова „Осъдени души“ и успя да оправи настроението на Боряна Сечанова, която ги оцени с отлична оценка. „Интелигентна ирония и майсторско изпълнение“ – каза Сечанова. Красимир Евтимов обаче не хареса хумористичния подход на Миро и Христо. „Това не беше моя cup of tea“ – каза Петър Илиев, който сметна, че двамата са прекалили с гротеската. Средната оценка на Миро и Христо беше 4,33.

„Най-съразмерната“ двойка в проекта – Илиана и Аладин, посатвиха финала на първия ден от задачата с танца си на песента „Пак ще те обичам“. Ето как коментира изпълнението Петър Илиев: „Имаше много актьорска игра, те са следвали текста, беше прекрасна хореографията, Аладин беше малко уплашен… Имаше чарлстон, имаше диско, хареса ми изпълнението.“ Красимир Евтимов посъветва Аладин да не се влияе от ръстовата разлика и да показва, че той е водещия и е номер едно в двойката. Боряна Сечанова не хареса това, че изпълнението било маниерно и не отговаря на истинските възможности на двойката. Оценката на Илиана и Аладин беше напълно единодушна – 4,00.

Ето и оценките от първия ден от изпълнението на задачата „Танци върху песни на Лили Иванова“ в „Магаданс Предизвикателството“:

Стиляна и Семир – 4,33
Станислава и Любомил – 4,67
Камелия и Али – 5,00
Ирина и Цвета – 5,33
Мирослав и Христо – 4,33
Илиана и Аладин – 4,00

„Магаданс Предизвикателството“ продължава в петък от 22:30 ч. по btv, когато ще се представят и останалите 5 двойки в задачата „Танци върху песни на Лили Иванова“.