enbg

„Магаданс Предизвикателството“, танци от задачата „Бал на аристокрацията“

18.4.2013 | коментара

Балът на аристокрацията в „Магаданс Предизвикателството“ започна с изпълнението на Станислава и Любомил, които танцуваха фокстрот. Красимир Евтимов уточни, че двойката е представила страхотно американския стил фокстрот. Международният съдия по спортни танци имаше забележка към Станислава „да отвори малко повече горната част на корпуса“ и направи уточнение, че във фокстрота „вълната не е толкова голяма и насечена“. Боряна Сечанова каза, че двойката танцувала с много приятна и интелигентна ирония, както и „доста арт“. „Имаше много шейп, когато заставахте в поза, бяхте много органични и естествени“ – в традиционния си стил завърши Петър Илиев. Оценката, която заслужиха Станислава и Любомил, беше 5,00.

Втори на сцената излязоха Нели и Тихомир, които танцуваха виенски валс. Петър Илиев каза, че танцът му е харесал, като шоу и като хореография, но е липсвал виенският валс. Според Боряна Сечанова двойката не е изпълнила дадената й задача – да танцува виенски валс. Красимир Илиев нарече изпълнението „доста съвременен прочит на виенския валс“. Според него поддръжки във виенския валс са допустими единствено за шоу спектакли. Двойката получи единодушна оценка от журито – 4,00.

Миро и Христо танцуваха куикстеп, в който им партнираха Веселина Божилова и Николина Кръстева. Боряна Сечанова каза, че е приятно изненадана от шоуто, което двойката направила, въпреки, че е очаквала да види друго, в което Слави разчете следното: „това е възпитан начин да кажете, че не ви е харесало“. Предположението на водещия се потвърди, след като Сечанова каза, че танцът е бил повърхностен и направен набързо. Красимир Евтимов каза, че куикстепът е най-бързият танц, а момчетата са били даже по-бързи, отколкото трябва. Той хареса елементите от куикстепа, които двамата направиха. Петър Илиев обаче каза, че тези елементи не са били достатъчно развити и Миро и Христо е трябвало да танцуват куикстеп през цялото време. Оценката, която двамата получиха от журито, беше 4,67.

Дойде ред на Биляна и Метин, които танцуваха английски валс. Красимир Евтимов имаше важна забележка – че валсът се танцува в хват, а той почти не е видял хват в танца на двойката. Според Боряна Сечанова с помощта на артистичността си, двойката е завоалирала несгодите, но е нямало валс. Петър Илиев се съгласи: „играхте нещо, танцувахте, но не валс“. Оценката, която получиха Биляна и Метин, беше 4,33.

Илиана и Аладин представиха фокстрот, а техни партньори бяха Виктор Христосков и Карина Стоева. „Явно днес ще е вечерта не на нормалните стандартни танци, а повече на американ стайл, който отива повече към фри стайл“ – каза Красимир Евтимов, който видя в танца повече английски валс, отколкото фокстрот. „Имаше проблеми и с ритъм и с други неща, но хрумката да поканите тези двама прекрасни танцьора и да се опитате да танцувате с тях като истински професионалисти за вас е страшна крачка напред“ – каза Боряна Сечанова. Петър Илиев сподели, че даже през панталоните видял как на Аладин му „треперят мартинките“, но все пак е успял да се отпусне благодарение на другата двойка. Оценката на Илиана и Аладин беше 5,00.

Виенският валс на Ива и Калоян беше конструиран около приказката за Пепеляшка, а в него се включиха Миглена Бахчеванова и Николая Маркова. Петър Илиев хареса цялостния танц и каза, че двойката наистина е играла валс и е била в характер. Боряна Сечанова хареса как изглежда Калоян в униформа и добави, че виенският валс е бил разработен изключително в стила – с много кръгови движения. Красимир Евтимов хареса, че освен историята и театъра, двойката е показала истински виенски валс и е „готова за състезание“. Оценката на журито за Ива и Калоян беше 5,67.

След това на сцената излязоха Стела и Станимир, които представиха куикстеп в стила на филма „Маската“. Красимир Евтимов каза, че е видял основните елементи на куикстепа и завърши в стила на Мечо Пух: „каквото можехте да направите, видя се, че го направихте“. Според Боряна Сечанова танцът не е бил много успешен, но е разбрала, че двойката е старателна. Петър Илиев хареса това, че Станимир е успял да имитира добре гъвкавостта на Джим Кери от филма „Маската“. Оценката, която получи двойката, беше 4,67.

Последният танц в бала на аристокрацията беше английския валс на Камелия и Али под звуците на лиричната песен на Norah Jones – “Come Away With Me”. Красимир Евтимов каза, че е видял „абсолютно класически виенски валс, изпълнен в най-нормалния вариант – international style“. Боряна Сечанова каза, че е харесала танца, но направи забележка за начина на стъпване. Петър Илиев засипа двойката със суперлативи – според него точно това е целта на танца – да изглежда за зрителите толкова елементарно, че и те да поискат да го танцуват. Оценката на двойката беше 5,67.

Ето и как се оформи класирането в задачата „Бал на аристокрацията“ след оценките на журито:

1. Камелия и Али 5,67
1. Ива и Калоян 5,67
3. Илиана и Аладин 5,00
3. Станислава и Любомил 5.00
5. Стела и Станимир 4,67
5. Мирослав и Христо 4,67
7. Биляна и Метин 4,33
8. Нели и Тихомир 4,00

Зрителите имаха малко повече от половин час да оценят двойките, след което в живото предаване станаха известни и отпадащите.