enbg

Кирил Маричков: Щастлив съм, че накрая остана този, който трябваше да остане

19.10.2011 | коментара

18 октомври 2011 г.

Финалистът в „Гласът на България“ Игор Шабов и неговият треньор Кирил Маричков бяха гости в „Шоуто на Слави“ в седмицата преди големия финал на музикалното състезание. „Аз съм щастлив, че накрая остана този, който трябваше да остане“, сподели Маричков. Според него Игор има най-големи шансове от всички финалисти да стане Гласът на България. Слави допълни, че Игор заслужава да стане световноизвестен. „Ти знаеш ли, че пееш жестоко?“, възкликна той.

За 24 октомври, когато е финалният концерт в „Гласът на България“, Игор и Кирил Маричков подготвят дуетна песен. Те обаче предпочетоха да не издават какво точно ще бъде представянето им в понеделник, за да могат зрителите да останат изненадани. Слави попита треньора за кого от отпадналите участници съжалява най-много: „Не мога да кажа. Аз наистина обичах своя отбор. Не знам дали ще ми повярвате, но наистина ми е мъчно за всички“. Кирил Маричков бе категоричен, че само като чуе един глас веднага може да прецени дали той става за неговия отбор или не.

Игор разказа на Слави историята за фамилията си: „Фамилията ми е Шабов, защото съм роден в Русия. Майка ми е оригинална рускиня, а баща ми е истински българин“. В Русия обаче певецът е живял само първите няколко месеца от живота си. Преценил, че може да пее още в ученическите си години. „Тогава реших да се запиша да уча радио и телевизионна техника, за да мога да се науча как да си направя усилвател за китарата“, сподели той. С още няколко съученици създава група и започва да свири на барабани. „Светът е загубил един жесток барабанист“, бе категоричен Слави.

Кирил Маричков и Игор Шабов бяха подготвили по една самостоятелна песен специално за зрителите на „Шоуто на Слави“. Треньорът от „Гласът на България“ изпя песента „Рок в минало време“, която се оказа любима на Слави. Той разказа как преди години е бил на конерт на „Щурците“ и полицията го изгонила, защото куфеел. „Имате толкова много хитове, които са в историята на българската музика. И то не само на българската рок музика, а на българската музика въобще. Това е грандиозно нещо“, каза той на Кирил Маричков. Слави му обеща, че ако „Щурците“ направят скоро концерт той ще бъде най-отпред и се надява този да не го изгонят.

След Кирил Маричков изпълнение направи и Игор с песента „Oh, Dalring”. Той призова зрителите да го подкрепят на финала.

От 18 до 21 октомври гледайте седмицата, посветена на „Гласът на България“ само в „Шоуто на Слави“, където ще гостуват всички треньори и техните финалисти.