enbg

Катрин Вачева ще търси правата си след побоя от Орлин Орлинов

26.3.2010 | коментара

25 март 2010 г.

Моделът и бивша участничка в „Бягство към победата” Катрин Вачева гостува в шоуто, след като преди два дни разказа пред бТВ, че е брутално пребита от футболиста на ЦСКА Орлин Орлинов. Катрин разказа какво точно се е случило.

Първоначалният контакт бил иницииран от Орлин във Фейсбук. Той бил този, който поискал да се видят, а Катрин го кани да се срещнат, но на място, където тя е с компания. След като мълчаливо присъства там, Орлин пожелава да си тръгнат заедно и моли Катрин да го закара вкъщи. По пътя също е много мълчалив. Избухва, когато колата е спряла пред блока му и Катрин отказва да се качи с него в апартамента му. Изражението на Орлин става враждебно и тя го пита защо я гледа така, сякаш иска да я удари. Следва отговор, че ако иска, той ще я удари и точно това прави – с един удар счупва носа на спътничката си.

Въпреки опита на момичето да избяга и виковете й, Орлин успява да я завлече до апартамента си. Там боят продължава близо час, а насилникът пита: „Защо ме караш да правя това?”. Нелогичното му поведение преминава в зловеща за потърпевшото момиче ритуалност – кара я да облече екип на ЦСКА с неговото име и настоява той да измие кръвта от лицето й. Оставена да чака в банята, докато от кухнята се чува дрънчене на прибори, Катрин, която вече се е предала, очаква насилникът й да се появи с нож. Вместо това той й поднася два аналгина и я успокоява, че на другия ден ще я заведе на лекар.

Футболистът не пуска момичето да се прибере. През нощта лежи до нея, здраво стиснал я за ръката. Едва на сутринта в просъница й позволява да си иде. Катрин разказва, че след като е взела ключовете, оставени под лаптопа му, е бягала с всички сили, а пътя си до вкъщи изобщо не си спомня. Първото, което прави у дома, е да изхвърли кървавите дрехи, за да не ги види майка й.

Много скоро, след като освобождава пленничката си, Орлин Орлинов засипва момичето с обаждания и SMS-и, за да я пита как е и да казва, че съжалява, предлага и да я заведе на лекар. След отказа й, Орлин пристига пред дома й и започва да настоява тя да излезе. В съобщенията започва да я заплашва, че ще стане по-зле, да внимава какво прави и да не подава жалба.

Катрин отива на лекар и от Спешна помощ директно я поемат полицаите. Признава, че не искала да говори пред медиите, защото „в България жена, ако е бита и се занимава с мода, с предаване – то, или си го търси и си го намира, или си прави PR”, обясни мотивите си Катрин. Съгласява се да даде интервю на Миролюба Бенатова, за да може да предпази други момичета от подобна участ.

След като дава гласност на случая си, Катрин Вачева получава писма от още четири момичета, на които футболистът е посегнал, но казва, че те се страхуват да подадат жалба и да се покажат.

Катрин не знае в какво да вярва. Казва, че за 24 часа всичко се променило. Очаквало се на Орлин да му бъде наложена мярка за неотклонение за 72 часа, вместо това той получава 24-часова. В първите си показания футболистът признава, че я е удрял, признава за конфликта, на следващия ден се отрича от тези показания и твърди, че не знае защо тя изглежда така и защо обвинява него. Заявил също, че тя си прави PR на негов гръб.

„Без вина съм в това състояние”, каза Катрин и заяви, че няма да остави така нещата.