enbg

Ирина Флорин се завръща с „Копринена жена” след пауза от 2 години

13.7.2010 | коментара

12 юли 2010 г.

Своята нова песен „Копринена жена” от подготвяния едноименен албум представи певицата Ирина Флорин след близо 2 годишна пауза. Към новата песен има и атрактивно видео.

„Копринена жена” е третият поред сингъл след „Безплътна” и „Неон”, който ще бъде включен в дългоочаквания албум на изпълнителката.

Заглавието на песента „Копринена жена” е инспирирано от една книга на Алесандро Барико, каза Ирина Флорин и добави, че няма да е лошо жената да е от коприна.

В продължение на 5 години, преди да започне подготовката на албума, Ирина Флорин се е занимавала с мода, имала е своя марка и направила няколко колекции, разказа самата тя. Признава, че това е било „за удоволствие и малко пари”. Тя споделя, че работата й на модна сцена имала успех, много малко от дрехите останали непродадени, но „модния бизнес си седи, като му дойде времето, ще се върна при него”.

На въпроса защо е решила пак да пее, Флорин отговори, че причината е, че обича да пее. Признава, че и за клипа, и за албума, й помогнал един арменец – Бедо Доганян. „Ако някой не помогне в това мъртво море, в което се намираме сега, е много трудно и просто трябва да се оттеглиш”, казва Флорин.

В новия албум, който се очаква да излезе през есента, три от песните са на Момчил Колев, други три песни са написани от Жоро от „Остава”, негови са и аранжиментите на песните от албума.