enbg

Ивана и Годжи се събраха, за да изпеят „Точка 18“

14.9.2011 | коментара

13 септември 2011 г.

Ивана и Годжи гостуваха в шоуто, за да представят своята дуетна песен „Точка 18“. Както и във видеото към парчето, Годжи впечатли с различен стайлинг. На любопитството на водещия Годжи отговори, че това е така нареченият Brother of a engaged gipsy стил. За непросветените той поясни, че стилът е познат още като “На сгоден циганин брат му“. В действителност ансамбълът на Годжи представляваше дънки, тениска в пъстри тонове и сако в пастелен цвят.

Идеята за общото парче се родила по време на „Гласът на България“. Като треньор във формáта, Ивана разказа, че стоейки на големия си червен стол, наблюдавала свирещия отсреща в бенда Годжи и се впечатлила: „Такава величествена осанка, такова излъчване!“ Тук лиричното отклонение в разказа на певицата бе прекъснато от протеста на Слави Трифонов: „Годжи има толкова величествена осанка, колкото аз съм китаец!“ В този момент нямаше как да не се разрази един от типичните словесни дуели между двамата, в който Годжи отвърна със: „Здравей, Бай Хой!“

Въпреки изразеното от Слави съмнение, Ивана продължи разказа си и обясни, че си задавала въпроса дали „тоя човек“ няма да й предложи дует. След известно време Ивана се свързала с Годжи да го пита дали няма песен за нея. Така той й дава тази, а тя после му предлага да я направят заедно.

Песента, оказа се, е дело на Годжи, в съавторство с Венко. Текстът обаче е дело само на майстора на бас китарата, който той написал на една бензиностанция. „Талантливият човек е така – на него една бензиностанция най-много да му е стимул!“, закачи го Слави и опита да го дискредитира пред дуетната му партньорка, издавайки факта, че е автор и на: „Айде мале, чъкар лъка чъка цак.“
Годжи никак не се притесни от факта и напротив, побърза да се похвали с, по думите му, един много хубав текст, озаглавен „По Макаренко“:

„Три по три е равно на девет,
шест по шест е равно на трийс` шест.
Хайде, хайде таблицата,
хайде, хайде за децата.“

В края на разговора Слави още се чудеше добре ли е Годжи. Годжи пък твърдеше, че Слави е променен. Остава само да гадаем какво си е мислела Ивана.

Вече съвсем сериозно, Слави обеща по-нататък да покани в шоуто всички треньори от „Гласът на България“.