enbg

Ивайло Петев, 23 декември 2014 г.

23.12.2014 | коментара

Гост в „Шоуто на Слави“ беше новият треньор на националния отбор по футбол – Ивайло Петев. В началото на разговора той сподели, че се надява един ден българският футбол да бъде по-добър. „България е футболна нация“, каза Ивайло Петев и допълни, че пак ще имаме добри футболисти и добър отбор.

Ивайло Петев изтъкна като пречки за успеха ни фактът, че от много време България няма класиране на голям футболен форум, което оказва психически натиск върху играчите, както и лошите футболни бази, в които се развиват младите футболисти. Гостът се съгласи с мнението на Слави Трифонов, че за прогрес в българския футбол са необходими много сериозни инвестиции.

Петев сподели и подробности около своя треньорски опит в кипърския отбор АЕЛ Лимасол. Времето, в което го е поел, АЕЛ не е бил водещ отбор в Кипър, но само за един сезон той е стигнал до върха и един гол го е разделил от това да стане шампион.

Ивайло Петев описа себе си като голям оптимист и беше категоричен, че българският национален отбор по футбол има шанс да победи Италия и Хърватия в предстоящите мачове. „Това не е невъзможно“, каза той и допълни: „За да се класираш на голям форум, ти трябва да победиш преките си конкуренти, няма как“.

Ивайло Петев коментира и грозната сцена от 2013 година, когато на пресконференция, на която „Левски“ го представи като старши треньор, футболна агитка нахлу и свали синята фланелка на Петев. „Това не са фенове на Левски“, беше категоричен Ивайло Петев. Според него цялата случка е била режисирана. Гостът изрази и възмущението си от липсата на намеса от страна на органите на реда.

За финал Ивайло Петев каза, че е горд да бъде треньор на националите ни.

Цялото  предаване от 23 декември 2014 г.