enbg

За коментара на „Гардиън“ за най-корумпираната страна в ЕС

3.1.2018 | коментара

Тагове:

Вижте как водещият Слави Трифонов коментира публикация в британския вестник „Гардиън“ за България, в която пише, че европредседателството през 2018 година се поема от най-корумпираната държава в ЕС.

„Уважаеми зрители, така очакваното европредседателство на България ще започне след няколко дни. Като оставим настрана приповдигнатия тон на официалните ни държавни институции, истината е, че в очите на европейците изглеждаме по друг начин. Ето, вижте какво написа един от най-авторитетните британски вестници. Цитирам, „Гардиън“ е вестникът: „Най-корумпираната държава в ЕС ще поеме председателството на Съвета на ЕС. На 31 декември музиката ще свири, фойерверките ще осветяват небето, а след полунощ най-бедната и най-корумпираната държава в ЕС ще поеме председателството на Съвета, пише в коментар британското издание Гардиън“. Край на цитата.

Интересно защо тук, в България, това не е централна тема. Въпреки че това всички го знаем. Какво излиза? За да чуе човек истината за страната ни в някоя медия, то това трябва да е чужда медия. Защото чуждите медии не са собственост на депутат от етническа партия. Защото не са на хранилка от българския бюджет. Не са собственост на олигарх, купил по странен начин завод „Каолин“. Защото чуждите медии не чакат държавните пари за реклама на европроекти. Защото там свободата на словото е свещена, а тука е платена. Ей затова!

И още един факт. Дори сградата, в която ще се провеждат срещите на европейските държави – НДК, се овъртоли в корупционни схеми. Близо 50 милиона лева за ремонт на плочки и трева. А, това добре ли е?

И един въпрос, уважаеми зрители. Не ви ли е обидно? Поне малко не ви ли е обидно, че според самия Европейски съюз ние живеем в най-корумпираната държава в Европейския съюз? И ако не ви е обидно, значи така е логично. Тъжно, но факт“, коментира Слави Трифонов.

Цялото предаване от 3 януари 2018 г.