enbg

Елена Йончева, 4 юли 2013 г.

4.7.2013 | коментара

Журналистката Елена Йончева гостува в „Шоуто на Слави“ след обвиненията на бившия транспортен министър Ивайло Московски, че е летяла до Сомалия с правителствения самолет на Авиоотряд 28. „Господин Московски лъже и той знае, че лъже“, заяви Йончева. Тя потвърди, че е летяла до Сомалия, където е снимала 3 документални филма, но е пътувала с редовни полети, за които показа и копия от самолетните билети. Журналистката обясни, че абсолютно никога не се е качвала на Авиоотряд 28.

„Лично аз съм изненадана от тези твърдения, защото те много лесно, от моя страна, могат да се опровергаят. Не мога да разбера как може просто така да се лансира една лъжа, да се оклеветява един журналист – без да си дават сметка, че това може от моя страна да се докаже.“ Йончева потвърди, че има документи за всичко и за нея е любопитно да види какви доказателства има Московски за думите си.

Освен това Йончева заяви, че не е използвала нито стотинка държавни средства или държавна логистика за пътуването си, както твърди Московски. Тя се опита да си обясни логиката на бившия министър и настоящ депутат от ГЕРБ, с която той твърди, че за филма й са платени милиони на френската държава. Според Йончева всичко това е „опит да бъде употребен един журналист за политически цели“. Тя се е консултирала с адвокат и обмисля дали да не повдигне обвинение срещу „откровените лъжи“ на Московски, но по принцип не иска да се занимава с „подобни мръсотии“, защото това отнема много жизнена енергия и натоварва с негативизъм.

Цялото предаване от 4 юли 2013 г.