enbg

Димитър Илиев се надява на класиране в десетката на Рали – България

8.7.2010 | коментара

7 юли 2010 г.

Един от най-добрите ни автомобилни пилоти Димитър Илиев гостува в „Шоуто на Слави” ден преди старта на Рали България, който за първи път ще е кръг от световния шампионат.

Димитър Илиев призна, че вече е в предстартова треска, но смята, че е подготвен. За ралито той коментира, че ще е тежко, дълго – около 400 състезателни километра, като само кръговете от световния шампионат са толкова дълги. Автомобилът им е нов от тази година и са сложили всичко на много високо ниво – добави Илиев, – мениджмънт, подготовка, навигатор, пилот.

„Себастиян Льоб е тук за старта на Рали България – каза Димитър Илиев, – тук са и всички световни величия от световния рали шампионат, включително Кими Райконен, който ще се състезава в ралито. От миналата година е направил няколко състезания. Трудно му е, защото разликата с Формула е огромна, но се справя добре.”

По думите на госта, български отбор няма как да се класира добре в шампионата, защото „караме в различни групи. Те са тежката категория, ние сме в по-лека категория. Автомобилите са доста по-мощни, разполагат с турбо компресори, докато нашите нямат. Шансове за челни класирания нямаме. Въпрос не само на финанси е, но и на регламент – ние досега сме карали само в Европейски шампионати. А в Европейския е забранено да се използват автомобили WRC.”

Накрая Димитър Илиев призна, че амбициите му са да кара много добре, да бъде доволен от себе си – да влезе в десетката на състезанието и да станат първи от българските състезатели.

Аз също имам проблеми с трафика, призна Митко Илиев и добави, че има хора, които не разбират каква отговорност носят, докато управляват автомобил, и точно в това се крие проблемът.