enbg

Група ПУХ: Нашият живот е посветен изцяло на музиката

27.10.2011 | коментара

Тагове: ,

Легендарната италианска група ПУХ беше специален гост в „Шоуто на Слави“. С много подаръци италианските легенди посрещнаха Слави още с влизането си. „Обещахме, че ще се върнем в България – и ето ни тук“, казахa те. ПУХ са у нас за своя концерт, който ще изнесат на 28 октомври в НДК. Те обясниха, че този път с тях ще свири и класически оркестър. Водещият съжали, че вече не свири на виола, за да може да им акомпанира. „Има място за първа цигулка, специално за теб“, пошегуваха се музикантите, но Слави отказа. Той обясни, че не може да чете нотите за цигулка, но пак им предложи да „забие“ на виола, стига да го поканят.

След шегите Слави попита италианските легенди от ПУХ какъв e смисълът. „Ако смисълът се отнася до това какъв е животът и защо ние сме тук – относно нас, нашият живот е посветен изцяло на музиката. Ние от 1967 година свирим, 45 години сме на сцената. Още сме тук – живи и щастливи и имаме все още желанието да свирим, да излизаме на сцената и да изразяваме нашата емоция чрез музиката. Аз мисля, че това за нас е смисълът“, каза Роби Факинети. Той и колегите му са убедени, че най-важното нещо за тях е фактът, че са станали бащи. Роби Факинети и Ред Канциан имат по 2 деца, а Доди Баталя – 4. „Е, имали сме малко повече съпруги, но не много“, обобщиха те.

Водещият попита дали смисълът всъщност е в многото деца и многото съпруги. „Да, дават един добър смисъл на живота“, отвърнаха музикантите. „По-дълбокият смисъл на живота е да дадем дълбочина на нашето съществуване през музиката“, допълни Роби. Доди Баталя беше съгласен: „Музиката е най-голямата любов“. Слави реши да си запише всички съвети на музикантите. С общи усилия те успяха да подредят списък за смисъла на живота, който изглеждаше така: на първо място бе поставена е музиката и работата; на второ бяха подредени децата, а третото място отредиха на жените с уговорката, че все пак те са необходими за изпълнение на втора точка. Водещият се оплака на гостите си, че колкото повече обяснява, че няма да се жени, толкова повече го сватосват. „Трябва ли да се оженя?“, попита ги той откровено. „Ако можеш да го избегнеш, избегни го“ – бяха категорични ПУХ.

Слави обясни на музикантите, че много ги харесва и че са много „готини“. „Защо хора с опит и много концерти винаги са много готини? Какво ви дава такава широта на възгледите?“, попита той. „Ние имаме късмета да имаме най-хубавата професия на света, защото даваме емоция с нея, с нашата работа. Но и самите ние получаваме емоция. Аплодират ни заради любовта, която предлагаме с нашата музика. Това е една професия, която не може да ти позволи да остарееш. Ти непрекъснато играеш, интерпретираш живота по най-положителния начин. Даваш един хубав и дълбок прочит на живота благодарение на музиката. Музиката ти помага да чуеш този, който е до теб“, споделиха музикантите от ПУХ.

Специално за зрителите на „Шоуто на Слави“ те изпълниха своята песен „Uomini soli”.