enbg

Георги Гергов, 15 октомври 2015 г.

15.10.2015 | коментара

Бизнесменът Георги Гергов беше гост в „Шоуто на Слави“.

Георги Гергов е роден на 12 декември 1956 г. в село Джурилово, Врачанско. Когато е на 8 години семейството му се премества в Пловдив. Още на 18 години се жени, след което отива да служи в казармата – в град Лом. Завършил е Ветеринарномедицински техникум и Висшия селскостопански институт (сега Аграрен университет) в Пловдив. В частния бизнес стартира през 1990 г. с търговия със зърно. През 90-те години става собственик на няколко фуражни завода, свинекомплекси, месокомбинати и мандри. По-късно пренасочва инвестиционните си интереси в областта на туризма.

„Смятам, че съм точният човек, в този момент, за Пловдив“, отговори Гергов на въпрос на Слави защо се е кандидатирал за кмет на града под тепетата. Според Гергов днес в държавата ни „лъжата минава границите на нормалното“. Затова той смята, че хората в бизнеса трябва вече да си кажат думата. Гостът заяви, че в момента Пловдив е „в спирала“ и градът има 90 милиона дългове. Ситуацията в държавата като цяло не е по-различна – според думите на Гергов – управляващите теглят нови кредити, за да си платят старите кредити, а от новите кредити си отделят пари за предизборна кампания. Той изтъкна едно от своите предимства, че за разлика от останалите политици, никога не си е сменял партията.

„Пловдив е вторият по големина град в България, но е на 22-ро място по приходи на глава от населението. 67 процента от хората в Пловдив са под минималния праг на бедност. Силистра, Разград и Смолян имат повече приходи, отколкото има в Пловдив“, каза Георги Гергов. Той обяви, че като кмет би могъл да се справи с тези проблеми и обясни, че в момента в града няма добри условия за бизнес и това се отразява на цялостното му състояние.

На финала на гостуването си, Георги Гергов подари на Слави умалено копие на Паметника на Съединението.

Цялото предаване от 15 октомври 2015 г.