enbg

Викторио Ангелов, 20 май 2014 г.

20.5.2014 | коментара

14-годишният българин Викторио Ангелов, който предизвика фурор с участието си в детското издание на „Гласът на Финландия” – The Voice Kids, гостува в „Шоуто на Слави”.
Още в началото на участието си Викторио демонстрира музикалния си талант като изпълни една от песните, с които е впечатлил и в The Voice Kids – Finland – „Hallelujah“. По-късно пред водещите Иво Сиромахов и Филип Станев младият певец разказа, че за конкурса е кандидатствал с домашно видео с изпълнение на песента на „Creedence” – “”Have you ever seen the rain”, а на кастингите е спечелил журито с “Let it be” на легендарните „Beatles”.

„Любовта ми към музиката, и стремежът и амбицията да съм на голямата сцена ме доведоха до тройката на финала”, заяви Викторио Ангелов. Той разказа, че от 2 години живее със сестра си и майка си във Финландия, а след една година изучаване на фински в интеграционен клас може да разбира езика. Ето защо 14-годишният българин не е имал проблем с комуникацията с журито на The Voice Kids. Във Финландия Викторио научава и руския език, тъй като преподавателката му по музика е рускиня. „В началото музиката беше нашия общ език”, каза младият талант.

Викторио довери още, че в The Voice – Kids конкуренцията е била много силна, но всички участници били приятелски настроени към единствения чуждестранен представител.
Сега Викторио има ново музикално предизвикателство пред себе си – да популяризира във Финландия „красивата българска музика”. Приятели на Викторио „прегърнали мечтата” му и му помогнали в идеята да пее български песни и на родния си език, и на фински.

Специално за зрителите на „Шоуто на Слави” Викторио изпя на двата езика песента„Ледено момиче“ на D-2.

Цялото предаване от 20 май 2014 г.