enbg

Бронзовата медалистка Силвия Митева играе за публиката

7.10.2011 | коментара

06 октомври 2011

„Силвия Митева и Силвия Митева“, така Слави обяви своите гости – носителката на два бронзови медала от Световното първенство по художествена гимнастика и нейния пръв, единствен и настоящ треньор – майка й. Гимнастичката призна в Шоуто, че се е надявала да получи медал за съчетанието си с лента, но изненадата й дошла при бухалките, където също завоюва бронза. При въпроса на Слави дали не се ядосва на субективните преценки на съдиите, тя отговори така: „Свикнала съм със съдийството и гледам да не му обръщам внимание. Интересувам се повече от мнението на публиката и се старая навсякъде, където отида, публиката да я спечеля. И успявам“.

Водещият се поинтересува какво е чувството собствената ти майка да бъде и треньор. „Хубаво е, защото се разбираме много добре и мислим по един и същи начин. В един и същи момент ни идват едни и същи идеи и само с поглед се разбираме“, каза медалистката ни. Според нея не е трудно да тренираш художествена гимнастика. Въпреки че го прави от 6-годишна, Силвия е категорична, че след тренировките остава време и за гаджета.

„Топката ми е любимият уред, обаче ми е най-притеснителният. С нея правя много сложни неща и почти всяка секунда мога да я изпусна, а топката е такава, че бяга ужасно много“. Слави се поинтересува дали няма такава топка, която да не „бяга“, но се оказа, че в художествената гимнастика такава все още не е изобретена.

Силвия сподели впечатлението си и от публиката в Монпелие. Тя разказа как освен българи, в залата е имало чужденци, които са развявали български флагове. След състезанието група украинци поздравили нашата сънародничка с бурни овации и пожелали да се снимат с нея.

В момента Силвия Митева тренира 4-5 часа на ден, но като по-малка е стигала до 14 часа в залата. Майка й е убедена, че не е садистичен родител. „Тя е избрала това призвание. Аз като родител съм длъжна да й помогна с каквото мога. Ако каже „не искам“ – спираме“. Силвия Митева е автор на всички съчетания на дъщеря си. Разказва, че винаги изпраща детето си на терена със съветите да играе с душа и сърце, да вложи максимума от себе си в съчетанието. И за финал – с думите „Обичам те“.

Следващото предизвикателство, което стои пред младата ни надежда в художествената гимнастика, е Световното клубно първенство в Япония. След него следват още няколко състезания в Италия и Испания. „Следващата година е доста важна – заради Олимпийските игри“. Водещият Слави беше убеден, че Силвия ще направи нещо голямо тогава и й обеща да стиска палци за медал.