enbg

Борислав Гуцанов: Мога и знам как да променя Варна

21.10.2011 | коментара

20 октомври 2011 г.

Борислав Гуцанов, кандидат-кмет на Варна, беше специален гост в „Шоуто на Слави“. Според водещият голямото внимание на медиите в последните седмици е насочено към президентския вот на 23 октомври, но тогава ще се състоят и други избори – тези за местна власт. По тази причина Слави срещна зрителите с двама кандидат-кметове – единия от управляващата партия, а другия – от опозицията.

Кандидатът от БСП Борислав Гуцанов обясни защо иска да стане кмет на Варна: „Целта е само една – мога и знам как да променя Варна. Варна има огромна нужда от промяна. Тя трябва да се нареди наравно с Барселона и Геноа. И това е абсолютно възможно. Ще сменя на първо място пристанището – неговото местоположение. На мястото на сегашното пристанище трябва да бъде новият аквариум на Варна, новата концертна зала“.

Кандидатът за кметския пост е родом от Варна. Висшето си образование завършва във Висшето военноморско училище“ Никола Йонков Вапцаров“ със специалност „Корабоводене на гражданския флот“. „Баща ми се казваше Гуцан Гуцанов, беше дългогодишен командващ на подводния флот на България. Беше морски офицер, аз също съм морски офицер“, каза той. Според него на времето е било чест, гордост и достойнство да служиш на военноморския флот. „Сега не им завиждам на момчетата. Не можеш да стоиш на кораби, които отдавна са морално остарели, когато виждаш, че има разложение в цялата ти държава. За жалост в момента България няма подводен флот, остана една подводница, която ще бъде изкарана от въоръжение в следващите 2 месеца“, допълни Гуцанов.

Слави попита своя гост за ареста му в Акция „Медузите“ и какви обвинения са били повдигнати срещу него тогава. „След като приключи акцията трябваше да бъда сменен като председател на Общинския съвет – има нов председател от сега управляващата политическа партия и нещата приключиха на този етап. Излезе становище на Българския хелзинкски комитет, в което се казва ясно, че това е политически арест и МВР са си превишили изцяло правата“. Борислав Гуцанов допълни, че това ще тежи на този, който го е направил. Слави припомни на госта си, че Цветан Цветанов, който е министър на вътрешните работи, е заявил при ареста му, че има необорими доказателства срещу него. „А като са необорими доказателствата – защо никой не ме разпита за 2 години и 2 месеца? Защо не ме изпратиха в съда?“, попита гостът. „Тази полицейщина, която е в държавата, е пълна арогантност и безобразие. На това трябва да му се сложи край“, заключи той.