enbg

Алан Форд е добър мошеник в „Мисия Лондон”

15.4.2010 | коментара

14 април 2010 г.

Режисьорът Димитър Митовски и актьорът с култови роли във филмите “Гепи” и “Две димящи дула” Алан Форд бяха гости в шоуто. Алан Форд идва у нас миналата година за снимките на филма „Мисия Лондон”. Сега е отново тук за премиерата на филма. Лентата „Мисия Лондон” тръгва по кината от 16 април 2010 г.

Митовски разказва как е привлякъл звездата за участие – изпратили сценарий на неговия агент, Алан харесал сценария, срещнали се и говорили в Лондон. Алан Форд признава, че и това е работа и след като е харесал сценария, не е имало защо да не приеме. Добре си е партнирал с българските актьори, добави именитият актьор.

Слави направи комплимент на актьора за играта му в „Гепи” като гангстера Тухлата. Тухлата е запомнящ се мръсник, каза Слави и добави, че играта на актьора е била до такава степен добра, че и Слави го е дострашало пред екрана. Алан Форд обясни, че в „Мисия Лондон” играе по–различен тип мошеник – такъв, който не е склонен към насилие, хитър и лукав.

„Гай Ричи е страхотен режисьор – каза Форд, – не съм имал никакви проблеми с него. Той пише много добри реплики и за мен беше истинско удоволствие.”

За участието си в „Гепи” и „Две димящи дула” Алан Форд разказа любопитни подробности. Научил си ролята за „Две димящи дула” за един ден, след това Гай Ричи му казал, че иска от него да играе друга роля. За още два дни той научил новите реплики, но тогава Ричи му казал, че го връща на първоначалната роля. След още време решили да използват неговия глас за разказвача. Накрая Алан смятал, че „този филм нищо не струва”, но въобще не бил прав. Филмът спечелил 100 хиляди паунда само за първата година. След две години му се обадили за ролята на Тухлата в „Гепи”. Актьорът си спомни, че всички лондонски актьори на неговата възраст също се явили на прослушванията. Той научил всички реплики, заедно със запетайките, тъй като харесвал тази роля. Гай Ричи му звънял четири пъти и той всеки път се обличал елегантно, правел прическа, слагал си лещите. За петия път обаче изгубил интерес и не положил никакви усилия, бил с очила. Точно тогава Ричи му казал: „Харесваш ми за ролята”.

Слави от своя страна разкри, че е бил канено да участва във филм в ролята на шеф на извънземна банда идиоти. Не знае защо отказал, призна водещият и изрази съжаление, че винаги го канят да играе лошия. Слави попита своя гост дали, ако има възможност, би поканил личност като него да гледат синхронно плуване, или да играят във филм, или да хранят прасетата… Алан Форд отговори, че според него Слави определено ще е много силен актив за който и да е проект.