enbg

Ако Бетовен се беше родил днес, щеше да е член на Accept

21.7.2010 | коментара

Тагове:

20 юли 2010 г.

Две от най-емблематичните личности на метъл музиката – китаристът и басистът на немската група Accept гостуваха в „Шоуто на Слави” и забиха заедно с Ку-ку бенд и вокала Звезди Керемидчиев своята най-популярна песен „Metal Heart”. „Когато бяхме млади не искахме да работим и затова влязохме в Accept”, призна в началото на разговора басистът Петер Балтес. Китаристът Волф Хофман си спомни, че групата подписала много бързо договор със звукозаписна компания и славата ги сполетяла още 20 годишни.

Относно популярното соло на песента им „Metal Heart” Хофман обясни: „Винаги с удоволствие сме се обръщали към класиката в нашата музика, защото винаги съм твърдял, че класиката има много общо с Хеви Метъла – особено композитори като Бетовен, Чайковски… Мислим, че ако Бетовен се беше родил днес щеше да е член на Accept.”

Слави сподели, че е слушал музиката на Accept още като ученик, защото негов приятел от Плевен – Даниел „Дефото” го е запознал с творчеството на групата. Един от ключовите въпроси на водещия беше „за какви топки става дума в песента Balls To The Wall”, на което двамата гости обясниха, че всъщност заглавието на песента е жаргонен израз на самолетните пилоти за „газ до дупка”.

За напусналия групата култов вокал Удо Диркшнайдер музикантите казаха: „колкото и да ни е тъжно, гледаме напред”. Заместникът на Удо – Марк Торнело беше определен от Волф Хофман като „голям късмет за групата – той звучи напълно в тоналността на Accept, донякъде като Удо, но има собствена физиономия”.

Концертът на Accept ще бъде в последния ден от „Каварна рок фест”, който ще се проведе от 23 до 25 юли на стадион Калиакра в Каварна.