enbg

Слави Трифонов отправи покана за гостуване към главния прокурор Сотир Цацаров

25.2.2013 | коментара

Във връзка с повсеместните протести в цялата страна от последните дни и големия национален протест вчера, в който граждани протестираха и пред Съдебната палата против цялата съдебна система, Слави Трифонов отправи покана към главния прокурор Сотир Цацаров да му гостува в шоуто в един от дните до края на настоящата седмица.
Слави предварително изрече въпросите, които възнамерява да зададе на главния прокурор на страната:

1. Министър-председателят, от трибуната на Народното събрание, заяви, че Ахмед Доган е поръчал убийството му. Ако това е вярно, защо няма повдигнато обвинение към Ахмед Доган? Ако обаче не е вярно – защо няма обвинение към Бойко Борисов, който каза тези думи в качеството си на министър-председател?

2. Защо няма разследване по случая „Мишо Бирата“? Припомням Ви, че в случая с Мишо Бирата Бойко Борисов беше записан как, в качеството си на министър-председател, пази производител на нелегален алкохол.

3. Защо не се самосезира прокуратурата, след като излезе досието „БУДА“, от което става ясно, че Бойко Борисов е бил разследван като представител на организираната престъпност?

4. Защо прокуратурата не образува дела срещу монополите, при положение че има антимонополно законодателство?