enbg

Рони О’Съливан, 7 юни 2013 г.

7.6.2013 | коментара

Рони О’Съливан: Трябваха ми 5-6 седмици, за да се подготвя за световното първенство

Актуалният световен шампион по снукър Рони О’Съливан гостува за втори път на Слави Трифонов, който е откровен почитател на големия снукър играч. На въпроса на водещия дали му е било трудно да спечели световното първенство, Ракетата, както е известен Рони О’Съливан, изстреля едно категорично “не”. Гостът сподели, че му е било забавно и се е наслаждавал на играта си на първенството в “Крусибъл Тиътър”, която му донесе пета световна титла. Шампионът спечели световното първенство след като цяла една година беше извън спорта. Пред Слави Трифонов Рони О’Съливан сподели, че е имал нужда от почивка и този едногодишен период е прекарал предимно със семейството си. “…Хапвах, надебелявах, ставах по-мързелив, просто се забавлявах. Но после ми стана скучно…” – каза легендата в снукъра.

Рони О’Съливан изненада водещия с признанието си, че са му били нужни само 5-6 седмици, за да се подготви за световния шампионат. Според снукър състезателя не може да забравиш как да играеш, защото “не може да забравиш как се кара колело”. Съперниците си на зеленото сукно Рони посъветва “да се отпуснат” и “да се забавляват”, ако искат да имат успех. Ракетата каза още, че дразни конкурентите си не с непукизма си и с фриволното си поведение, а с това, че побеждава.

Пред своя Слави Геният от Чигуел си постави за цел да се състезава до средата на 40–те си години и да подобри рекордите на Стивън Хендри, за когото Рони О’Съливан каза, че е най-добрият в снукъра и че е най-добрият му учител.

Гостът отговори и на няколко блиц въпроса на Слави Трифонов. Ракетата сподели, че обича “всякаква храна, която е добре сготвена”, слуша различна музика, която го кара да се чувства добре, а за жените отговори, че харесва “украинки и българки”.

Рони О’Съливан е в България за участие в престижния снукър турнир – PTC Victoria Bulgaria Open.

Цялото предаване от 7 юни 2013 г.