enbg

„Магаданс Предизвикателството“, танци върху мелодии от анимационни филми

21.3.2013 | коментара

Пред изпитанието да танцуват на мелодии от анимационни филми се изправиха първите шест двойки в танцувалния проект „Магаданс Предизвикателството“. Членовете на журито – Красимир Евтимов, Боряна Сечанова и Петър Илиев, следяха за наличието на артистични и танцувални елементи в изпълненията на двойките в третата задача „Танци върху мелодии от анимационни филми“.

Първи на сцената в новата задача се представиха Ирина и Цвета. Те танцуваха на песента на Елтън Джон “Can You Feel the Love Tonight” от филма „Цар Лъв“. В своя танц Ирина и Цвета не се превъплътиха в образи на герои от анимацията на Уолт Дисни, а предложиха друг поглед и приеха ролята на зрители на филма. Тази интерпретация беше отбелязана положително от журито. „Много ми хареса, че темата е отношението към филма, като такъв“, коментира Боряна Сечанова. Тя хареса най-много „средната част“ на танца, в която Ирина и Цвета се „разтанцуваха в хола, докато гледат филма.“ Петър Илиев се изненада, но и хареса това, че танцувалният текст не го е отвел в Африка. „Това беше „танц на щастието“, защото този филм точно това показва – когато героите във филма са щастливи, те винаги танцуват“, коментира пък Красимир Евтимов. Ирина и Цвета получиха оценка 5.00 след пълно единомислие в редиците на журито.

Върху песента “We Are One People” от филма „Астерикс в Америка“ танцуваха Стиляна и Семир. Те избраха да представят конкретна сцена от филма – тази, в която индианците танцуват около огъня. Красимир Евтимов коментира изпълнението на двойката като се базира и на сюжета на „Астерикс в Америка“: „Смятам, че преди танца са пили от вълшебната отвара, защото го изиграха много силно.“ Според Боряна Сечанова Стиляна и Семир са били „много свежи“ и „искрени“ и без да правят нещо сложно, са пресъздали успешно атмосферата „на дивашко“. Петър Илиев, който, оказа се, е правил спектакъл по музиката на „Астерикс в Америка“, също хареса танца на двойката и го оцени с „шестица“. С още една „шестица“ на Красимир Евтимов и „петица“ на Боряна Сечанова, Стиляна и Семир приключиха с високия резултат от 5,67.

4,33 заслужиха от журито Мирослав и Христо, които танцуваха на песента “Walk the Dinosaur” от хитовата анимация „Ледена епоха 3“. Петър Илиев коментира, че Христо отново е танцувал в стила, в който е „много силен“ – хип-хоп – а, и си пожела в следващите задачи да го види как ще се справи и с друг стил. „Липсва ми въображението от предишния ви танц“, каза Боряна Сечанова, но пък от нея не останаха незабелязани „доброто темпо“ на изпълнението и наличието на „много добри елементи“ в танца. Красимир Евтимов остана доволен, че не е наблюдавал сцената, в която „Сид се опитва да издои бизона“.

Следващата двойка – Юлиана и Габриела, танцуваха върху мелодия от филма „Семейство Флинстоун“. Журито се изказа доста критично за танца на двойката. Според Боряна Сечанова и Петър Илиев в изпълнението на двойката са липсвали танцувалните елементи, вторият дори стигна по-далеч като заключи, че е наблюдавал „тичане напред – назад“. Оценката на Юлиана и Габриела беше 4,33.

Далеч по-добра оценка (5,33) получиха Ива и Тино за изпълнението си върху песента “Themme” от филма „Пинко – розовата пантера“. Боряна Сечанова коментира, че двойката прогресира с всяка следваща задача. „Имаше малък сюжет, разказахте ни го, танцувахте, приличахте малко и на Фред Астер, имаше много хубави неща“, даде своята положителна оценка за танца и Петър Илиев. Според Красимир Евтимов Тино се е превъплътил „перфектно“ в образа на инспектор Жак Клузо, а Ива е била „страхотна пантера“.

Последни тази вечер танцуваха „лемурите от остров Мадагаскар“ Илиана и Аладин. Техният танц върху песента “I Like To Move It”, от филма „Мадагаскар“, им донесе оценка 5,33. „Имаше много въображение и определено имаше много „move it, move it”, коментира Петър Илиев. Ласкави думи за танца изказаха Красимир Евтимов и Боряна Сечанова.

Ето и временното класиране на първите шест двойки в трета задача – „Танци върху мелодии от анимационни филми“:

1. Стиляна и Семир 5,67
2. Ива и Тино 5,33
2. Илиана и Аладин 5,33
4. Ирина и Цвета 5,00
5. Мирослав и Христо 4,33
5. Юлиана и Габриела 4,33

Изпълнението на задачата „Танци върху мелодии от анимационни филми“ продължава в петък от 22:30 ч., само в „Шоуто на Слави“! Тогава ще стане ясно и класирането след трети кръг, както и каква ще е новата задача на участниците в проекта „Магаданс Предизвикателството“!