enbg

„Магаданс Предизвикателството“, танци върху мелодии от анимационни филми

22.3.2013 | коментара

Танците върху мелодии от анимационни филми продължиха в петъчното предаване с изпълненията на останалите 5 двойки.

Първи пред журито – Боряна Сечанова, Красимир Евтимов и Петър Илиев, излязоха Нели и Тихомир. Двойката танцува върху песента на Beavis & Butt-Head и Cher – „I Got You Babe“ от култовия анимационен сериал. Виенският валс на участниците беше оценен като „страхотен“ от Красимир Евтимов, който изрази задоволство, че танцьорите не са били облечени с традиционните за Бийвъс и Бът-хед тениски на Metallica и AC/DC. Забележката на Евтимов беше към V-образната позиция на глезените и лекото закъсняване на „раз“. Боряна Сечанова хареса градацията на целия танц и поддръжките. Петър Илиев оцени добре „пашъна“ в танца, но не хареса ритмичността и направи забележка на Тихомир за това, че коленете му не са били изпънати. Оценката на Нели и Тихомир беше 4,67.

Стела и Станимир танцуваха по песента на Лейди Гага „Americano“ от анимационния филм „Котаракът в чизми“. „Изиграха страхотно пасо добле в началото и след това още по-хубаво ча-ча“ – каза Красимир Евтимов, който оцени високо техниката на Стела в танца и похвали двойката, че е направила връзка и със самия филм. Според Петър Илиев Станимир е бил в характер – „много испански, много фламенко“, но костюмът на Стела не е бил подходящ за „Котаракът в чизми“. Боряна Сечанова нарече танца на двойката „особен“ и забеляза, че ръцете на Станимир се заплитали в костюма на Стела, което затруднявало боравенето с нея и забавяло ритъма. Оценката на Стела и Станимир беше 5,33.

Дойде ред и на изпълнението на водачите във временното класиране Станислава и Любомил по музиката от филма „Семейство Адамс“. Двойката танцува на песента на MC Hammer „The Addams Groove“. Петър Илиев беше възхитен: „Разкошно, много ми хареса, много иновативно, през цялото време нещо се случваше. Те танцуваха!“ Боряна Сечанова изрази желание да направи сценична версия на „Семейство Адамс“ и императивно покани Слави за продуцент, с което водещия бързо се съгласи. Най-далеч в похвалите стигна Красимир Евтимов, който започна да говори в рими, след което похвали двойката, че е пресъздала характера на филма. Общата оценка на Станислава и Любомил беше 5,67.

Следващата двойка – Камелия и Али, по силата на жребия трябваше да танцува на лятното танго от филма „Ну Погоди“. „Те изиграха едно супер танго, само че исках Али да бъде малко по-лош и брутален вълк. А Камелия изобщо нямаше вид на уплашеното зайче“ – каза Красимир Евтимов. Той забеляза още, че много момичета играят стандартни танци с латионоамерикански обувки в шоуто и това трябва да се оправи. Боряна Сечанова каза, че за първи път забелязва колко много чисто физически качества има Камелия като танцьор. Заради това, според Сечанова, Али е притеснен и не успява да борави добре с нея. Петър Илиев не откри „руския контекст“ в танца и разкритикува прецизността на Али. В оценката на двойката журито беше единодушно – 5,00.

На финала Биляна и Метин артистично се превъплътиха в „Красавицата и звяра“ под звуците на песента на Celine Dion и Peabo Bryson „Beauty and the Beast“ от саундтрака на анимационния филм. Красимир Евтимов хареса пресъздаването на сцената от филма и похвали Биляна за това, че е със стандартни обувки. Към Метин съветът на Евтимов беше до края на шоуто малко да „понаучи“ валсовете. „Там, където е театър, те са блестящи. Там, където е танц – малко сложно… “ – каза Боряна Сечанова. Тя посъветва двойката да танцува повече. Петър Илиев не откри „разтопяването“ на звяра до принц в лицето на Метин, което отново според него останало прекалено строго. Оценката на Биляна и Метин беше 4,67.

Ето как изглежда класирането в третата задача:

1. Станислава и Любомил 5,67
1. Стиляна и Семир 5,67
3. Илиана и Аладин 5,33
3. Ива и Калоян 5,33
3. Стела и Станимир 5,33
6. Камелия и Али 5,00
6. Ирина и Цвета 5,00
8. Биляна и Метин 4,67
8. Нели и Тихомир 4,67
10. Юлиана и Габриела 4,33
10. Мирослав и Христо 4,33

Ето какво е временното класиране в „Магаданс Предизвикателството“ след изпълнението на първите три задачи:

1. Станислава и Любомил 5,44
2. Стела и Станимир 5,22
3. Ирина и Цвета 5,00
3. Камелия и Али 5,00
5. Стиляна и Семир 4,89
5. Илиана и Аладин 4,89
7. Мирослав и Христо 4,78
7. Нели и Тихомир 4,78
9. Биляна и Метин 4,67
10. Ива и Калоян 4,56
11. Юлиана и Габриела 4,44

Слави Трифонов постави и четвъртата задача в „Магаданс Предизвикателството“, която е „Танци върху музиката на Горан Брегович“. Коя двойка на коя композиция ще танцува, ще бъде определено от Слави Трифонов по негова преценка, а не по жребий, както беше досега. Изпълнението на задачата ще бъде в четвъртък от 20 ч. по btv и в петък от 22:30 ч. в „Шоуто на Слави“!