enbg

Виктория Терзийска, 20 март 2013 г.

20.3.2013 | коментара

Виктория Терзийска, която е треньор в настоящия сезон на „Гласът на България“, гостува в „Шоуто на Слави“. Тя сподели своите впечатления от певците в отбора си и от изминалите етапи на формата, преди настоящия – вокалните двубои, наричани още „битки“. В първия сезон Вики беше водеща на шоуто „Гласът на България“ и обясни, че тогава й е било много по-лесно, защото не е била толкова емоционално обвързана с участниците. Подборът на младите изпълнители й доставя удоволствие най-вече с факта, че в България се раждат талантливи хора, призна тя.

Относно трудния избор, който трябва да прави между изпълнителите от отбора си по време на битките, Вики сподели, че за нея най-важна е психиката: „Спрях се на хората, които според мен имат по-силна психика, проявяват характер на сцената. Може на самите репетиции да не са били толкова добри, но се вслушват в това, което им казвам и когато излязат на сцената, са истински бойци. За „Гласът на България“ е много важно – на сцената, в този момент, да покажат каквото могат най-добре.“ Виктория добави, че въпреки това изборът е труден, защото певците се надяват и вярват, че това е техния голям шанс.

За концертите на живо, които стартират след две седмици, Вики ще залага най-вече на българската музика: „В моя отбор ще се пеят много български песни. Решихме, че ще наблегнем на българската поп музика, на дори позабравената хубава българска музика. И се надявам хората да го оценят, защото според мен хората ценят това, което се прави в България.“ Според Терзийска не трябва да има стилово разделение на българската сцена, защото тя и без това е достатъчно малка.

Цялото предаване от 20 март 2013 г.