enbg

„България: Фактите говорят“ – епизод 5

23.5.2018 | коментара

В пета част на поредицата „България: Фактите говорят“ беше отделено внимание на „който най-много заслужава от Българската социалистическа партия“ в 44-ото Народно събрание:

„В настоящия парламент депутат е човекът, който сподели как се става от БСП: „Антон Кутев, 2012 година: „Отдавна твърдя, че социализмът има нещо общо със СПИН – предимно се предава по наследство или по полов път“.

Всъщност БСП и до днес носи наследството на Българската комунистическа партия. В 44-ото Народно събрание има 10 сътрудници на Държавна сигурност, като 6 от тях са в редиците на БСП. Един от тях е Румен Гечев или агент Економов. Той специализира в Илинойския университет, където получава задача да шпионира… научния си ръководител.
Румен Гечев е вицепремиер и министър на икономическото развитие в правителството на Жан Виденов, довело България до икономическа катастрофа.

В БСП, освен агенти на Държавна сигурност, има и няколко млади депутати. Един от тях е бил само на 7 години, когато комунизмът си отива. Това обаче не му пречи да се отъждестви с ченге на ДС и да си направи дебелашка шега с репресираните от комунизма:
„Крум Зарков, 23 март 2017 година, в телевизионно студио: „Извинявайте, че закъснях. С друга група ченгета от Държавна сигурност крояхме планове как да мъчим нечий дядо“.

Друг депутат със смайващ прочит на историята е Валери Жаблянов. Той беше отстранен от поста зам.-председател на Парламента, след като в декларация на БСП написа, че Народният съд от 1944-1945 г. е „Необходимо и неизбежно военновременно правосъдие“.
Същият Валери Жаблянов не уважи в парламента и минутата мълчание в памет на жертвите на комунизма!

Какви депутати има още в БСП? Има агресивни като Таско Ерменков.
(б.а. Тук бяха излъчени кадри как Таско Ерменков напада вербално изказващия се от трибуната на НС бивш здравен министър Петър Москов. „А ти глътна ли си твоите лекарства тази сутрин, а?! Уличник такъв!“ – крещи депутатът от БСП)
Това е същият Таско Ерменков, който наскоро сподели в своя фейсбук фалшивата новина, че водата в София е отровна.

Има и такива депутати от БСП, които пишат статии и коментари в медии на близкия до сърцето на Слави Трифонов – Недялко. Такъв специален депутат е Александър Симов. Неговите коментари са все ексклузивни.
Александър Симов с ексклузивен коментар: „Коалиция БСП-ГЕРБ?! Ще се лее кръв и ще хвърчат крайници“.
Александър Симов с ексклузивен коментар: „Селяндурите, Кремъл и Путин срещу третия пол“.
Александър Симов с ексклузивен коментар: „Св. Христо Иванов и фентъзи героят Гнома са политически микроби“.
Покрай многото депутатска работа Симов намира време да анализира в няколко страници и… песента на Слави и Криско „Гледай как се прави“. Изненада! Тук коментарът не е ексклузивен: „Александър Симов с горещ коментар: Как Слави Трифонов „шъ подмокря“ нацията?“
Симов анализира текста на песента като политическа програма на Слави Трифонов. В анализ на куплет от песента Симов пише, че референдумът е подхвърлена играчка към хората, с която народът трябва да бъде подмокрен. No comment!“

В серията беше излъчено и видео от митинг от 90-те, в което симпатизантка на БСП разпалено пита: „Досега ни изучи Българската социалистическа партия, а сега кой ще ни даде пари?! Кажете ни! Отговорете! Или мълчите, позорно мълчите!“

„Според прокуратурата пари може да даде депутатът от БСП Манол Генов. Той е със свален имунитет и е обвинен в купуване на гласове. Според свидетелски показания затворник от Пловдив е лобирал по телефона ромите в Асеновград да гласуват за Генов. Манол Генов е един от депутатите с най-много лични преференциални гласове в БСП – 5584.
В самата БСП борбата да влезеш в парламента с преференции е ожесточена. В интернет беше пуснат аудио запис, според който депутатът от БСП Филип Попов „профилактира“ партийни другари преди изборите през 2014 г.: „На 6-и, ако нЕкой ни измести листата с преференции, изобщо да не ми се явява в Областния съвет. Казвам го най-отговорно, ще го скапя!“
Най-големият скок с преференции на последните избори обаче прави малко известният депутат от Варна – Иван Димов Иванов. Той е чак 22-ри в листата на БСП, но с получените 4429 преференциални гласа става депутат!

Информацията за Иванов в медиите се изчерпва с това, че като началник на направление в пристанище „Варна“ е бил арестуван през 2008 г. от дирекция „Вътрешна сигурност“ с… белязани пари.

Но кой е начело на цялата тази група от депутати?
Това е социалистката Корнелия Нинова. Социалистка, социалистка, но по време на правителството на Иван Костов участва в приватизацията и става изпълнителен директор на „Техноимпекс“ АД. В правителството на Станишев пък е зам.-министър и шеф на „Булгартабак Холдинг“ АД. Зам.-министър в същото правителство е и друг замесен с „Булгартабак“ – Делян Пеевски. И двамата биват уволнени като зам.-министри по едно и също време през 2007 г. По-късно Пеевски е върнат на поста си по настояване на ДПС, но пък демокрацията завинаги отнема заместник-министерския пост на Корнелия Нинова.
През 2013 г. демокрацията обаче не отне правото на Нинова да гласува „За“ кандидатурата на Пеевски за шеф на ДАНС“.

В края на видео материала бяха излъчени кадри, в които „новоизлюпената уникална бизнесдама“ Гинка Върбакова затруднява със следния въпрос Корнелия Нинова: „Как може млада дама от село Крушовица на 28-години да си купи „Техноимпекс“?

Цялото предаване от 23 май 2018 г.