enbg

4 декември 2013 г., Наиф Херен

28.11.2013 | коментара

В предаването гостува италианската певица Наиф Херен. Тя е одобрена на първи етап за фестивала „Сан Ремо“ с песен, чийто аранжимент е на Евгени Димитров. Песента може да бъде подкрепяна на сайта на фестивала.

Наиф Херен е родена във Вал д’ Аоста през октомври 1981 г. Истинското й име е Кристин Херен, втората от трите дъщери в едно обикновено, планинско семейство, свързано с традициите на земята.
Кристин започва да се учи сама да свири на пиано, китара и бас като слуша плочите на големите музиканти.

След редица награди от национални фестивали и конкурси, идва и първият диск през 2005 г. със заглавие „Наиф“. През 2007 г. Тони Барбарелла, кийбордист на Стиви Уондър и на Ню Пауър Дженерейшън на Принс, открива Наиф в Myspace. Продуцентската къща на Барбарелла води Наиф в Минеаполис, където започват записи с Michel Bland и Sonny Thompson и редица други известни музиканти на Принс. През 2009 г. Наиф е една от победителките в Мюзикултура с песента „Аз съм морето“ ( “io sono il mare”).

През 2010 г. Наиф отваря нова страница в своя атристичен път във Франция. Там издава диска “Faites du bruit”, което й носи 60 дни телевизионно присъствие в цяла Франция, както и радиоизлъчвания в цяла Европа.

През 2011 г. Наиф Херен издава своя трети диск в Италия “Le civette sul comò” – „Кукумявки на нощното шкафче“.

Като автор на песни Наиф е известна с Tous les jours, Goccia на Паола Турчи и L’Amor sei tu на Ариза, музика от филма “Най-лошата седмица от моя живот“ на режисьора Дженовези (филм излязъл на екраните в Италия и след това по телевизиите).

2013 г. е белязана от метаморфоза. Естетическата промяна засяга както личния живот на изпълнителката, така и музиката. Това е много труден период, който води до вълна от нови творчески постижения, наситени с по-интензивен и решителен вкус. Наиф започва успоредно с това и ново артистично сътрудничество с Евгени Димитров-Маестрото. През тази година съдбата я среща и с изключителния хор „Мистерията на българските гласове“.

Наиф Херен е водещ в РадиоРайУно – Вале д’ Аоста на предаването „РадиоНаиф“, седмично панорамно предаване за нови музикални франкофонски предложения.
Наиф също така е и артист, много активен в борбата с опазването на околната среда.

Цялото предаване от 4 декември 2013 г.