enbg

Радка Орцева, 7 юни 2018 г.

7.6.2018 | коментара

Радка Орцева потърси контакт с предаването и пожела да даде гласност на случващото се с нея. Орцева е бивша Мисис България’2014, понастоящем съветник към Комисията по неправителствените организации в НС.

Радка Орцева разказа за личен проблем – инцидент, случил се на 25 май с нея и съпруга й Орце Орцев. Двамата имали ресторант, когато преди година и половина Камен Петков, бивш депутат от Атака, влязъл във владение на имота по насилствен начин. Бившият депутат използвал като основание невърнат заем от един от съсобствениците на имота към него. Заемът бил в размер на 30 000 лв. и отпуснат за период от 8 дни. Оттогава Орцева води дела, по които липсва резултат.

По разказа на Радка Орцева на 25 май т.г. им се обадил Камен Петков и им казал, че има оферта към тях. На следващия ден с тях се свързал Бойко Щерев, който се познава със съпруга й Орце Орцев, от времето когато са били състезатели в Националния отбор по борба. Уговарят се за среща в автомивка на Щерев в кв. Горна Баня в София. По думите на Орцева на срещата присъстват Камен Петков, неговия шофьор, Бойко Щерев и неизвестен мъж с „грамадно“ телосложение, който пребива мъжа й, а нея влачи в двора. След като успява да се изскубне от бияча, Радка вади пистолета си и успява да ги спре, като в това време звъни на полицията. Пристигналият полицейски патрул не иззел камерите, не взели отпечатъци, не влезли в помещението, където имало кървави следи от побоя. Казано й било – ако има претенции, да пусне жалба.

Жалба подават в 6 РПУ. Тези, срещу които я подават, първоначално биват задържани, а вече са освободени. Четвъртият участник, нанесъл побоя на Орцев, не е открит, а на Радка Орцева полицаите изпращат снимки за разпознаване по вайбър. Тя определи реакцията на полицията като странна. В продължение решението на прокурора било, че няма основание за повдигане на обвинение.

Радка Орцева разказа, че нейният съпруг е с оток на мозъка, има проблеми с гръбнака, проглеми с преглъщането, а сега чакат за ЯМР, защото му изтръпват едната ръка и единият крак.

„Камен Петков се движи свободно по улиците. Тези хора са организирали този умишлен опит за убийство. Мъжът ми е в болница и няма повдигнато обвинение“, каза Радка Орцева и изрази мнение, че прокуратурата трябва да се самосезира.

Цялото предаване от 7 юни 2018 г.