enbg

„Патриотични игри“

19.4.2017 | коментара

Разследване на „Шоуто на Слави“ в Малко Търново установи, че мотелът „Козият рог“ в градчето до границата ни с Турция е собственост на фирма СКАТ. Във въпросната фирма СКАТ съдружник е лидерът на НФСБ и депутат от „Обединени патриоти“ Валери Симеонов. Друг любопитен факт, на който се натъкна екипът ни е, че в хотела са настанени военни и гранични полицаи, чието назначение е отдалечено от този хотел.

Редица жители на Малко Търново споделиха пред екипа на шоуто, че именно военните и граничните полицаи нощуват в хотел „Козият рог“. „Той им плаща, за да му изпращат военни“, каза един от хората, живеещи в съседство на печелившия хотел. Според думите на друг човек нощувката в „Козият рог“ струва 70 лв. на човек. Справка по ЕИК на „СКАТ“ ООД в Търговския регистър показа, че единият от двамата сътрудници във фирмата е Валери Симеонов Симеонов.

Мария Димчева от Малко Търново разказа, че всичко това се коментира навсякъде в градчето в подножието на Странджа. „Влизаш във властта и законите спират да важат“, каза тя и определи действията на Симеонов с думите „патриотични игри“. Това не е единственият хотел на Симеонов според думите на Мария Димчева – депутатът има хотели и в Родопите. Мария обясни още, че униформените охраняват в Граматиково, но спят в хотела на Симеонов – натоварват ги на камион с брезент и ги карат в Малко Търново, вместо да нощуват в Граматиково.

Филип Станев от „Шоуто на Слави“ потърси за коментар самия Валери Симеонов. „Не ми се мотайте в краката, ще ви кажа. Пак сте неподготвени, пак сте недобронамерени, както винаги“ – такъв бе отговорът на Симеонов на въпроса дали не се намира в конфликт на интереси с този хотел. Красимир Каракачанов каза, че знае за хотела в Малко Търново, чийто собственик е партньорът му в „Обединени патриоти“. Третият лидер на коалицията Волен Сидеров първоначално се отдаде на спомени за Фотографския техникум, след което обясни: „Знам, че господин Симеонов е собственик на имоти, хотели-мотели, не знам точно, не съм отсядал специално в това, което говорите“. Цветан Цветанов от ГЕРБ каза, че за него е новина това, че Симеонов е собственик на хотел.

Цялото предаване от 19 април 2017 г.